ЕС се зае с прахосмукачките

  • 25 ноември 2013 15:42

  • 2100
  • 1
ЕС се зае с прахосмукачките
©

Мощността на всички прахосмукачки, продавани в Европейския съюз, не трябва да бъде повече от 900 вата, пише германският в. Франкфуртер Алгеймайне цайтунг.

Мярката трябва да стъпи в сила през 2017 г. и цели да бъде намален разходът на електроенергия. Средната мощност на прахосмукачката е 1800 вата. Според германски медии директивата е била приета по време на тазгодишната лятна ваканция и е поредният опит на евробюрократите да не дадат съответното обяснение.

Потребителските организации възроптаха заради поставянето им пред свършен факт. Според тях намаляването на мощността на прахосмукачките ще принуди площта да се чисти повече от един път и това ще доведе до по-голяма консумации на ток.


От сдружения на болни от астма и други хронични заболявания на дихателната система заявяват, че домакинските уреди с по-малка мощност няма да могат да отговорят на техните хигиенни нужди.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2100 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
коко

2013.11.27 | 00:57

1
В скоро време Европейския ще приеме закон всички Х..ща да са не по- дълги от 10 см :))))))) Да си берем кахъра тогава.....

Добави коментар

Водещи новини