Хора от МВР натопили Йоско Костинбродския

  • 25 ноември 2013 09:20

  • 5447
  • 1
Хора от МВР натопили Йоско Костинбродския
©

Операцията "Килърите 5" е разпоредена, след като Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския е отказал да свидетелства срещу групата на Валентин Янев - Бореца. Това обвинение отправи в ефира на TВ7 синът на сочения за главатар на групата за мокри поръчки от Костинброд Иван Йосифов.

По думите на Малкия Йоско двама високопоставени служители на МВР са притискали баща му да даде показания срещу Вальо Бореца, още докато е бил в Гърция.

Майката на Йоско Костинбродския дори обвини бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров, че е искал пари от сина ѝ.

Според Иван Йосифов, Михаил Наумов и Алекси Василев от сектор "Престъпления срещу личността" към Главна дирекция "Национална полиция" са обещали да съдействат за отпадането на обвиненията срещу Йоско Костинбродския. Условието е било той да уличи в престъпление Вальо Бореца, сочен за ръководител на "Килърите 2".

Синът на Йоско Костинбродския замеси в схемата и апелативния прокурор Бранимир Славов. Според Иван Йосифов той покровителства Красимир Гочев Шмид и Красимир Цанов Будин. Имената на двамата се свързват с разпространение на наркотици в района на Костинброд. Майката на Йоско Костинбродския пък обвини полицията, че е рекетирала семейството ѝ.

Въпреки че "Килърите 5" са заподозрени в покушението срещу Киро Японеца и убийството на Филип Найденов - Фатик, малкият Йоско отрича баща му да е замесен в мокри поръчки.

Самият Иван Йосифов е подсъдим по дело за участие в група за разпространение на наркотици. Според криминалисти той е заместил баща си и е поел ръководството на дилърите на амфетамини в Люлин и Костинбродско. Малкият Йоско обаче отрича обвиненията.

Ръководил с желязна ръка групата за мокри поръчки, Йоско Костинбродския чака зад решетките решението на специализирания съд. Разследващите твърдят, че разполагат с достатъчно доказателства, че именно Йоско е участвал в покушението срещу ромския бос Киро Японеца.

Този път обвинен и за разстрела на Филип Найденов-Фатик, Йоско не е случаен, съобщиха в предаването "Жега" снощи по TV7. Той бързо расте в йерархията на родната мафия. По неофициална информация контролира наркопазара в някои райони на"Люлин", "Надежда" и Костинброд. След като беше обявен за издирване заради побои, изнудване и разпространение на дрога, той избяга в Гърция през 2011 г. В началото на тази година беше екстрадиран у нас. Твърдят, че в момента бизнесът му е прехвърлен на неговия син Иван.

В село Безден високи стени и охранителни камери пазят от любопитните погледи дома-крепост на главатаря на "Килърите 5" Йосиф Йосифов. Именно оттук Йоско контролира хората си. Привиква ги във фитнеса в къщата. Свидетели твърдят, че там враговете му са били брутално пребивани.

Огромно куче пази входа на къщата. Звънци няма. Пред къщата спира луксозен автомобил, от който излиза сина на Йоско Костинбродския - Иван. Придружава го Пламен Симеонов-Пуйката, който нашумя покрай следствието за изчезналия хърватин Иван Може. Свидетели срещу Йоско твърдят, че синът му заедно с Пуйката контролират наркодилърите в ж.к. "Люлин", "Надежда" и Костинброд.

Въпреки че няма доказателства, малкият Йоско е подсъдим по обвинение за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Той обаче търси причината за това другаде. Смята, че всичко е добре планиран сценарий. Красимир Гочев Шмид и Красимир Цанов Будин заплашвали хора да свидетелстват. При отказ следвали арести.

Иван отрича баща му да е замесен в убийства, въпреки че Йоско е арестуван няколко пъти по подозрение, че изпълнява мокри поръчки. Наследникът на Костинбродския твърди, че те идвали от Михаил Наумов - началник дирекция на Национална полиция и Бранимир Славов-Бранко, прокорора от Апелативна прокуратура.

Вальо Бореца или Валентин Янев оглавяват "Килърите" 2. Бандата за мокри поръчки е подозирана за разстрела на легендарния крадец Йордан Цонков-Джиджи. Освен за няколко екзекуции, "Килърите" 2 са обвинени и за банкови обири и побои по поръчка. Синът на Йоско Костинбродския е убеден, че това е тактика на органите на реда.

Независимо от многото дела, по които е обвиняем, Иван Йосифов продължава да твърди, че той и баща му Йоско Костинбродския са невинни жертви на интриги.

В бизнеса с кокаин българите не играят сами, а са част от сърбо-хърватската група на Сретен Йосич и Роберт Матанич.

Писов разказа за началото на Канал Брендо ни разказа. Как се свързват всички тези престъпни групи и каква е ролята на нашите момчета в бизнеса с амфетамини и хероин – това беше темата на разговора тази седмица.

Бившият шеф на звеното за борба с организираната престъпност в Благоевград Мирослав Писов коментира твърденията на Иван Йосифов, като посочи, че "международната наркоорганизация провежда и определена политическа философия към обществото". "Едва ли не, че тя ще почне да раздава справедливост, че тези са шпиони, другите са представители на държавността, които допринасят за увеличаване на напрежението. Което е изключително опасно, защото ние българите си отговаряме на въпроса в каква държава и в какво общество искаме да живеем. Българинът никога не е имал в цялата си история връзка с наркотърговията".

По думите на Писов няма съмнение, че Йоско Костинбродския е свързан със сръбската мафия и по конкретно като изпълняващ логистични функции под ръководството на Кирил Цветанов-Брежанеца. Последният се води безследно изчезнал.

По думите на Писов след убийството на Васил Илиев в България настъпва царството на сърбско-хърватската мафия.

Бившият шеф на РЗБОП-Благоевград заяви още, че в групата, за която е установено, че стои зад разбитата лаборатория за амфетамини през 2007 г. в Пасарел, има хора на Хизбула.

Писов се опасява, че наркоканалите с днешна дата има опасност да преминат в ръцете на ислямските екстремисти. Нелегалните имигранти от Близкия Изток са много лесен инструмент за пренос на дрога – така и за формиране на една нестабилност около тези канали, която е удачна почва на наркоканала на ислямските терористични мрежи, смята Писов.

Бандата на Йоско Костинбродския е подозирана и за разстрела на краля на амфетамините - Филип Найденов-Фатик. Сириецът се побратимява с боса на "Мултигруп" Илия Павлов. В знак на дълбоко уважение приема имената на неговия баща. 10 години след бруталното убийство на Фатик екипът на предаването "Жега" по TВ7 се срещна отново с Павел Найденов - бащата на Илия Павлов.

Като по чудо Йоско Костинбродския се спасява няколко пъти от смъртта.

Наемният убиец, който е трябвало да го разстреля е Ивайло Тодоров-Близнака. И тук идва най-големият парадокс: разкаял се. Близнака намира убежище в дома на своята мишена.

Последвайте канала на

5447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТУМОРА Е ЯСЕН

2013.11.25 | 20:06

1
Червените хмери,дойдоха навласт и всички килъри се оказаха репресирани.

Добави коментар

Водещи новини