Важен свидетел по "Килърите”: Искат да се изкарат политически затворници

  • 24 ноември 2013 06:57

  • 3138
  • 4
Важен свидетел по "Килърите”: Искат да се изкарат политически затворници
© Булфото

Подсъдимите по делото "Килърите” искат да се изкарат политически затворници, но от коя партия са тези хора, коментира пред Нова телевизия ключовият свидетел по делото Боян Джамалов. Той е бил шофьор на сочения за лидер на групата Петър Стоянов – Сумиста.

„Петър Стоянов винаги се е хвалел, че има познати във всички партии. Парадираше с това. Никой не ме накара да свидетелствам, съгласих се по простата причина, че става въпрос за тежки престъпления. Просто не мога да ги премълча. Бях шофьор на жена му и на него. Бях момче за всичко, отговарял съм и за минералната вода”, каза още Джамалов. Той твърди, че много пъти му идвало да сигнализира за престъпленията, но страхът, че няма да го оставят жив на другия ден, го спирал, пише в. Монитор. Първото заседание на втора инстанция по делото “Килърите” беше на 12 октомври, но едва на 21 ноември съдът даде ход на процеса. Апелативният съд във Варна, където се гледа делото, отказа да уважи исканията на шестимата подсъдими да бъдат разпитани бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, комисар Валентин Цоновски, Сретен Йосич, вдовицата на Бай Миле - Силвия Панагонова, а също така и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна.

През декември м.г. Шуменският окръжен съд осъди лидера на групата Петър Стоянов–Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев на доживотен затвор без право на замяна.  Янко Попов–Туцо получи 17 г. затвор, Райчо Стойнев–Хижаря – 15 г. затвор, а Петър Атмаджов – 4 г. затвор. Най-тежките присъди са за организиране и ръководене на престъпна група, извършила убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев, великотърновския адвокат Петър Лупов и столичния бизнесмен Борислав Георгиев. Шестимата бяха задържани през 2010 г., делото стартира през юни 2011 г. и по него бяха проведени 50 заседания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3138 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДО 1#Геи-атакист

2013.11.25 | 15:42

4
ПЕДЕРАСА-СЕРВИТЬОР- LOUBO ANGELOW. ЗАЕДНО С ТВОЯ БОЛЕН-ПУДЕЛ ИМАТЕ РАЗДВОЕНИЕ НА ПСИХИКАТА,КОЕТО НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА ВЗИМАТЕ ПАРИ ОТ ДРУГИ ГНУСНИ ТВАРИ КАТО ВАС.

2013.11.25 | 15:35

1
Mrъсната сган е на бойко Борисов той е мръен долен бивш на ДС и е обречен но до кога хората ще са слепи

2013.11.25 | 15:42

3
Хората не са слепи,а ти си тъп.Зад всичко стои БКП(бсп),ДС(данс) и безброй вербувани драскачи ,като теб,който получават хонорар да пишат простотии и да внушават мнения за неудобните на властта!
az

2013.11.25 | 15:41

2
Затова ли Сумиста имаше пропуск за наРодното събрание като съветник на БСП

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини