Изверг преби до смърт баба си и отиде на кафе

  • 24 ноември 2013 06:47

  • 4062
  • 2
Изверг преби до смърт баба си и отиде на кафе
©

27-годишният Тодор Стоев от казанлъшкото с. Бузовград, който пръв подаде сигнал за смъртта на баба си Пенка в петък, се оказа нейният убиец, информира в. 24 часа.

Това установиха казанлъшките криминалисти “по горещи следи”. Тодор вече е обвинен за убийство и е задържан за 72 часа в ареста. Разследващите все още изясняват мотива на Тодор да посегне на болната си баба, която е на 72 г. Тя прекарала инсулт, имала и рак и дните  били преброени. Двамата живеели сами на ул. “Чудомир” в Бузовград. Възрастната жена аба си била завещала къщата на внука си, а тя живеела в пристройка до нея. Родителите на Тодор били разведени, в момента бащата бил на гурбет в Англия. Братът на Тодор Георги - живеел със семейството си на друго място.

По информация от прокуратурата Тодор изгорил дрехите, с които бил облечен по време на убийството, за да прикрие следите си. Той дори разхвърлил всичко в стаята на мъртвата с цел да инсценира грабеж и да заблуди разследващите. Най-вероятно жената е убита с удари по главата. Началникът на РУП в Казанлък Стойчо Крачолов каза, че по главата на баба Пенка имало синини и кръвонасядания. Първоначално полицейският шеф отхвърли вероятността внукът да е убил баба си, но обясни, че младежът е отведен за беседа в полицейското управление.

Тодор не е женен, работел в казанлъшка фирма за производство на сейфове. Бил познат на полицията, тъй като вече се е замесвал в кражба, отнемана му е шофьорската книжка, защото го хванали пиян зад волана. Според хора от селото той е проявил завидно хладнокръвие, тъй като сутринта бил видян да пие кафе със свой приятел, часове след като е убил баба си.В Бузовград си отдъхнаха, че убиецът на съседката им е арестуван. В селото има и други самотни възрастни хора, които се опасяваха да не бъдат нападнати по същия начин. Срещу къщата на убитата вдовица живее друга самотна жена, която също се наричала Пенка. Окръжният съд в Стара Загора ще заседава в понеделник, за да определи постоянна мярка за неотклонения на обвинения. Възможно било обвинението да бъде променено в убийство с цел грабеж.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4062 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.30 | 16:40

2
Това е бг човека, върши изстъпления пред очите на детето си, и после риве защо ме приби, защо ме уби, ами това е видяло, на тива се е научило
анонимният

2014.04.30 | 16:40

1
Това какъв изрод трябва да си да убиеш собствената си баба и после да отидеш да пиеш кафе спокойно.Жената е била на 72 години.Нашата държава за съжаление се напълни с изроди.

Добави коментар

Водещи новини