Семейното пиене спасява браковете на алкохолиците

  • 22 ноември 2013 16:49

  • 2681
  • 0
Семейното пиене спасява браковете на алкохолиците
©

Семействата, в които и двамата партньори злоупотребяват с алкохола са по-стабилни от двойките, в които само единият човек е любител на чашката, пише Нюз.ру.

Американски учени извършили изследване сред 643 семейства. Американски учени са установили, че процентът разводи при пристрастените към чашката двойки (изпиващи над 210 милилитра твърдо гориво на ден) е почти същият, какъвто на разделите при непиещите семейства (около 30). В същото време двойките само с един пиещ партньор са се разпадали в почти половината от случаите. Експертите са били шокирани от резултатите – те са очаквали броят на разводите сред пияниците да е по-голям.

Освен това учените установили още една тенденция – мъжете по-често напускат своите алкохолизирани половинки от жените, които бягат от обичащите чашката мъже. Изследователите отбелязват, че резултатите са предварителни и е необходима допълнителна проверка. Специалистите също така не са изследвали другите пагубни влияния на алкохола върху семейния живот.

По-рано учени от Австралия доказаха, че злоупотребата с алкохол не увеличава депресията. Техни американски и британски колеги стигнаха до друг генерален извод – по-интелигентните хора страдат по-често от алкохолизъм.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини