Холандци създадоха светещ килим (снимки)

  • 21 ноември 2013 13:24

  • 3099
  • 0
Холандци създадоха светещ килим (снимки)
©

Новите светещи килими, разполагат с интегрирани в тъканта LED тела, които могат и да се командват за оформянето на надписи и фигури, пише "Дневник".

Това, което напомня на биолуминесцентна светлина, е концепция, създадена от отделението за осветителни тела.

Най-вероятно следващата година такива килими ще се появят и на пазарите в Европа, Близкия изток и Азия. Тогава ще бъде съобщено и името на иновативния продукт. Той е предназначен основно за зони с висок трафик и ще се предлага в различни цветове, форми и размери.

Авторите демонстрират как би изглеждал едно такова покритие в терминала на летище, киносалон, в самолет. Благодарение на възможността в самата тъкан да се появяват надписи и знаци пътниците могат да бъдат упътвани към залата за получаване на багаж, към изхода или за евакуация, към конкретен магазин в мола, представителство на фирма в офис сграда или конферентен център в хотел.

Такива стрелки или текст може да не светят непрекъснато, а да се появяват при приближаването на човек. Ако това се интегрира с мобилни устройства, вероятно ще може подовото покритие да показва насочваща информация за всеки конкретен човек, минаващ по него.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини