Варненка откри, че е омъжена за имотен измамник и има две деца

  • 20 ноември 2013 15:57

  • 15024
  • 7
Варненка откри, че е омъжена за имотен измамник и има две деца
©

Историята на 53-годишната Даринка Кръстева е достойна за криминален роман с лек комичен привкус, но за съжаление на главната героиня не й е до смях. Оказва се, че жената е омъжена за имотен измамник с две деца, когото изобщо не познава. Никога не го е виждала и никога не го е чувала.

Даринка всъщност е разведена от преди повече от 10 години. Бившият й съпруг е съвсем истински. Разводът им обаче е заличен на хартия в паспортна служба, но съществува в архивите на община Варна, пише Варна24.

Ето и как варненката открила, че е омъжена без да знае. До скоро Даринка работила в Гърция, като служител в социален патронаж. Преди дни решила да си плати здравните осигуровки в НАП. На едно от гишетата й съобщили, че има друго задължение за около 1500 лв.

Даринка започва да търси документи за въпросното задължение и така попада на гражданско дело, образувано през 2004 година от някой си Вилямс Пенков срещу някой си Жеко Жеков. Ровейки се в документацията Даринка с ужас научава, че от години е съпруга на въпросния Вилямс, когото изобщо не е виждала през живота си.

Постепенно тя разбира откъде идва задължението й към НАП от 1500 лева. Същият този Вилямс завел дело срещу Жеко, заради ипотекиран апартамент във варненския квартал Бриз. Според документите, Жеко е купил жилището от Вилямс чрез ипотека от 10 050 щатски долара. Съдът във Варна обаче установява, че самият Жеко няма нищо общо със сделката, тъй като подписът му е бил фалшифициран. Логично, магистратите осъждат Вилямс да плати разходите по делото. Той обаче не се е явил в съда и не може да бъде издирен. Така задължението пада върху Даринка, защото според съдиите тя е негова законна съпруга.

Даринка разказва, че е заподозряла за съществуването на непознатия нов жених още през 2001 година. Тогава тя се развела с бившия си мъж и решила да замине на гурбет в Атина. Тръгнала да си прави задграничен паспорт, но докато вървяла процедурата й съобщили, че по документи се води омъжена за някой си Вилямс. Дамата доказала с удостоверение, че е разведена и в крайна сметка се сдобила с паспорта и потеглила за южната съседка. След това забравила за краткия проблем в паспортна служба.

До преди дни, когато отива в НАП да си плати осигуровките и се натъква на задължението завещано й от мнимия съпруг.

Справка в адвокатската кантора на Станислав Иванов и Галя Никова пред репортер на Днес + показа, че Вилямс живее в София на ул. Красна поляна, бл. 27. Мъжът обаче има съпруга на име Светлана.

Той е и собственик на десетки ипотекирани апартаменти в Смолян, Русе, Варна и София. В момента адвокатите на Даринка изготвят жалба до Варненската районна прокуратура. Те очакват от разследващите да се сезират не само за случая с измамената варненка, която се оказва омъжена без да подозира, но и за евентуална схема за имотни измами, зад която стои организирана престъпна група.

Самата Даринка има две деца от брака с бившия си мъж и въобще не желае да бъде майка и на чужди деца, пък било то и на имотен съпруг, какъвто е Вилямс. А дали Вилямс съществува и не става ли въпрос за открадната самоличност на мъж с такова име - това е работа на прокуратурата.

Последвайте канала на

15024 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ivan P

2017.03.27 | 22:27

7
Публикувано във факти.бг: Един от най-големите имотни измамници в България е измамникът Вяра Панева, още позната под псевдонима Вероник Панева, или Вяра Станчева, както и Вяра Калчева. Оперира от фирми фантоми с названията Евротрейд, Евро Трейд 07, Евротрейд 2007, Домисто, Доме
Димитър

2013.11.21 | 23:51

5
Защитниците на "демонокрацията" да кажат нещо в нейна защита !? Това при соца не можеше да се случи ! ДС щеше да "съвестоса" Вилямс така че повече нищо да не се чуе за него !"Фала вази стари ора , и тояжка оправяла..."
Мечо Пух

2013.11.21 | 23:51

6
Май не си гледал "Опасен чар" или си мислиш,че той е изцяло измислен!

2013.11.21 | 23:51

3
Соца ли ми хвалиш бе малоумник,лагери ти в главата червена,по време на соца бяха откраднати хиляди къщи занаятчийски цехове и фабрики,беше открадната цяла една държава,и хиляди бяха избити...калашников за вас сган безимотна наследници на свинари
Мая

2013.11.21 | 23:51

4
Не можеше да се случи в соца? Случваше се и още как. В нашата махала изгониха хората от къщите им с огромни дворове към тях и ги набутаха в панелки. Местата им дадоха на селяци, спаднали от планинските села и станали милиционери да си направят кооперации.По-крадливо племе от комунистите няма. И сега крадат пак техните наследници. Окрадоха ТКСЗС тата, окрадоха без пари/чрез бонови книжки/ всички заводи, комбинати и фабрики. Сега крадат парите по еврофондовете. Крадци от класа.

2013.11.21 | 23:13

2
Ами гледали сме го и то много преди теб , такива като Вилямс чукаха камъни в Ловеч после се изкараха репресирани и демокрацията им изчисти досиетата и ето ги отново в действие !

2013.11.21 | 23:13

1
МНОГО ВИ МОЛЯ, НЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ''Ш О П А Р А''

Добави коментар

Водещи новини