Израел призова Франция да не се огъва пред Иран

  • 15 ноември 2013 21:55

  • 1792
  • 9
Израел призова Франция да не се огъва пред Иран
©

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова Франция да не се огъва пред Иран, чиято ядрена програма ще бъде обсъждана на преговорите в Женева, започващи на 20 ноември, предаде БТА, цитирайки АФП. 

"Надяваме се, че Франция няма да се огъне", заяви Нетаняху в интервю, което ще бъде публикувано утре във вестник "Фигаро". "САЩ остават важен съюзник за нас, дори най-важният. Но нашите отношения с Франция също са много специални", добави израелският премиер преди посещението на френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 в Израел в неделя. "По иранския въпрос нашите две страни защитават общи позиции от много години, което и мнозинство да е на власт, и ще продължим това важно партньорство с президента Оланд. Приветстваме неговата ясна и решителна позиция по иранското досие", заяви Нетаняху.

Израелският премиер обаче изрази убедеността си, че "не трябва да се сваля гарда" пред Техеран, като нарече режима "агресивен, насилствен, месиански и апокалиптичен". "Тази страна е на път да се сдобие с междуконтинентални балистични ракети, за които проектоспоразумението, изработено в Женева, не казва и дума", подчерта той. "За да направи какво? Не е за да удари Израел, което вече могат да направят, а за да стигнат Париж или Лондон, Вашингтон или Ню Йорк. Пред Иран не можем да си позволим да бъдем слаби или наивни". От неделя до вторник Оланд ще посети Израел и палестинските територии.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1792 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.11.19 | 22:12

9
ИЗРАЕЛ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТА! ФРАНЦИЯ САМА РЕШАВА КАКВО ИСКА! НЕЩО МНОГО ПОЧНАХА ДА СЕ ПРАВЯТ НА ШЕФОВЕ ЕВРЕИТЕ. ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА ГИ ПРАТЯТ В АРАБСКАТА ЛИГА.

2013.11.19 | 22:12

8
Абе ей, цяла държава ви направиха пак мрънкяте. Аре споко. Иран ще просперира и не ви пречи.

2013.11.19 | 22:12

7
аре споко ама гадините няма да се успокоят и наядат, докато не превземат света

2013.11.19 | 22:12

6
САМО ДА ПОПИТАМ ИЗРАЕЛ ДАЛ ЛИ Е НА СВЕТА ТАКЪВ ПОЕТ КАТО ФРАНСОА ВИЙОН? НЕ Е ДАЛ!
717

2013.11.19 | 22:12

5
Ако стане война, Израел ще го отнесе много яко и покрай Израел и Турция ще замине, щото и турците са много червиви усти.

2013.11.19 | 22:11

4
Израел е следващата световна сила, след като падне САЩ.
гошо

2013.11.19 | 22:11

3
Има нещо гнусно в кръвта на тези евреи.По различно време,различни обстоятелства и пред различни свидетели те правят едно и също:лъжат,крадат,убиват и карат други да правят тези неща един на друг.Никой не повдига въпроса за еврейските ядрени оръжия,за еврейските престъпления и това е доста НЕМОРАЛНО.Арабите имат пълното право да унищожат тази престъпна държава Израел.
e

2013.11.19 | 22:11

2
Не нарочвайте Израел.Те са първородния на Господа.И въобще не са виновни,че този дългоухия Натаняху е Ненормалник.Наистина страната Израел е заплашена и поради причина,че нарочва Иран като враг.Може да се очаква ответна реакция поради въвличане,но как стоят нешатта всъщност.Ето този безумец Натаняхоу ПОДЧЕРТАВА и Ласкае И как ракетите били срещу....Всъщност този лукав човек освен,че застрашава народа си ,но и ВЪВЛИЧА страни,които да изпълняват терористичните ЖЕЛАНИЯ на Мосад.Става въпрос за религии и нищо повече."Дребна му работа",какво ли значи тук някакви си ВОЙНИ.

2013.11.18 | 18:23

1
ауу израел съветва, абе съветници, като направите такава велика държава като Франция, като създадете велика култура като френската тогава се обаждайте, на вас ви направиха държава, след като сте учили във френски университети

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини