Измамиха две русенски баби

  • 15 ноември 2013 13:15

  • 1277
  • 0
Измамиха две русенски баби
©

Две възрастни русенки станаха жертви на телефонни измамници. По случаите са образувани досъдебни производства, съобщиха от полицията.

Около 13,30 часа завчера на домашния телефон на 71- годишна жена се обадил мъжки глас и се представил за лекар. Обяснил, че дъщеря й е претърпяла катастрофа и се налага да се плати за спешна операция. По-късно пострадалата предала в централната част на града сумата от 1050 лева и 900 щатски долара на непознат мъж. В последствие след като се свързала с близките си жената разбрала, че е била измамена.

Няколко часа по-късно телефонни измамници се обадили на 88 - годишна жена, също от Русе. Обадил се мъжки глас, който тя оприличила на неин племенник, който живеел в чужбина. Същият обяснил, че е изпратил колет по свой познат, в който се намирали документи и пари и за освобождаването му трябва да се плати на куриера. “Мнимият” племенник заявил, че колета може да бъде отворен и от намиращите се в него пари същата може да вземе 1000. По късно пред дома си пострадалата предала сумата от 1400 лева на непознат младеж. След като се прибрала и отворила колета установила, че е била измамена.

Последвайте канала на

1277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини