Деца са най-честите жертви на сексуално насилие

  • 14 ноември 2013 17:11

  • 1702
  • 2
Деца са най-честите жертви на сексуално насилие
©

85 процента от случаите на сексуално насилие у нас са срещу деца. Става дума за непълнолетни и малолетни под 16 години. тревожната статистика бе оповестена в Пловдив по време на семинар за противодействие на престъпленията срещу личността, информира агенция "Стандарт нюз".

Разкриваемостта при сексуалните насилия е 63 на сто което е много в сравнение с останалите видове престъпления, обясни зам.-директорът на Националната полиция Георги Арабаджиев, който участва в семинара. По думите му данните сочат, че миналата година официално регистрираните жертви на сексуално насилие са 613 души. Тази година се наблюдава намаляване на този вид престъпност.

Друга тенденция е много тревожна за България и на нея трябва да се обърне по-специално внимание. По думите на Сава Георгиев от Главна прокуратура в страната ни това е голям проблем, който от две години е инкриминиран. Семинарът в Пловдир бе организиран от посолството на Великобритания и в него участва британският посланик Джонатан Алън. Той оповести, че в неговата страна годишно случаите на сексуално насилие са 85 хиляди, а разкриваемостта 25 процента. На Острова има десетки центрове за работа с жертви на този вид престъпност. Участниците във форума се обединиха около идеята за съдаване на такъв център и у нас.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1702 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Европеец до гроб

2013.11.23 | 14:41

2
Според Хелзиския комитет педофилите същo имат свойте права. Те също просто имат мераци и те са хора.
717

2013.11.23 | 14:41

1
Циганска работа, това показва колко ниско стои човешкото същество нареждайки се до животните.

Добави коментар

Водещи новини