Либийски имам бе убит в Бенгази

  • 14 ноември 2013 14:43

  • 1106
  • 0
Либийски имам бе убит в Бенгази
©

Либийски имам бе убит днес при покушение в източния град Бенгази, предаде АФП.

Муфта ал Фитури, който е бивш офицер от армията, загинал при експлозията на взривно устройство, прикрепено към неговия автомобил.
Имамът проповядвал в джамия във военновъздушна база в Бенгази. Източният либийски град, който бе люлка на бунта срещу Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия през 2011 г., стана арена на над 100 убийства, предимно на офицери от армията и полицията, след падането на стария режим. Преходните либийски власти все още не могат да създадат жизнени сили за сигурност и да обуздаят въоръжените милиции, които на практика са си разделили страната. Според документ на министерството на правосъдието, с копие от който се е сдобила АФП, либийското правителство планира да реформира из основи националното законодателство, за да стане то в съответствие с разпоредбите на ислямското право, шериата. Реформата ще бъде поверена на специално създаден комитет, след което законодателните промени ще бъдат одобрени от парламента.

След революцията от 2011 г. вече бе отменен закон, приет при управлението на Кадафи, който забраняваше изрично полигамията.

Последвайте канала на

БТА
1106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини