ГЕРБ: След гръмките обещания идват разочарованията

  • 14 ноември 2013 10:12

  • 2812
  • 4
ГЕРБ: След гръмките обещания идват разочарованията
©

Не само по делата, но и по бюджетите им ще го познаете. След гръмките обещания идват разочарованията. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова по време на обсъжданията на Бюджет 2014.

Тя разкритикува бюджета за здравеопазване. По думите й в него липсват заложени стъпки за промяна. "Толкова безличен и безхарактерен бюджет е този, че дори ресорният министър не посмя да го защити. Вие изпразнихте бюджета от финансиране. Какво ниво на здравеопазване гарантирате с този бюджет? Гарантирате само напрежение и хаос", обърна се Дариткова към управляващите.

"Прави се самоцелно намаляване на разходите на принципа на пробата и грешката. Ще генерирате самоцелни човешки трагедии", каза още депутатът от ГЕРБ. "С 9 млн. лв. по-малко е бюджетът за здравеопазване за следващата година. С 5 млн. лв. повече са отделени за администрацията на Министерството на здравеопазването. Със 17 млн. лв. по-малко са предвидени за програмата за надзор на заразните заболявания, с 1 млн. лв. по-малко за превенцията за наркотичните зависимости, с 1 млн. лв. по-малко за работата с домовете за медикосоциална грижа. Наполовина български семейства ще могат да се възползват от Фонда за асистирана репродукция. Проблем ще възникне с достъпа до малките населени места", заяви Дариткова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2812 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Mimosin

2013.11.30 | 00:32

4
Glasuvai si za komunistite,imat nujda da si jiveqt dobre!!!!!!

2013.11.30 | 00:31

1
ГЕРБ ще правят протест в Пловдив!? Защо? Ще искат предсрочни избори, ще се опитат да настроят местната власт срещу правителството заради еврофондовете, бежанците, бюджета и какви ли не други измислици. Викат всички кметове, за да искат от тях организирането на метежи във всеки голям град. Не случайно е избран Пловдив, за да се създаде впечатление, че има бунтове и извън София. Следващата събота ще направят протести и в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Габрово... Сценарият на Бойко е да вдигне вълна, подобна на протестната от февруари. Такава вече 6 месеца липсва, протестът си остана само на жълтите павета. И то на част от тях. Не бива да допускаме поредната тиквизеция и манипулация. Да спрем ГЕРБ и да преосмислим тяхното политическо съществуване, соето е пагубно за страната!

2013.11.30 | 00:32

3
Нищо не можете да спрете защото НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ ! А който иска да е турска подлога негова работа. Утре ще те прекръстят на МЮМЮН.

2013.11.30 | 00:31

2
IDIOT

Добави коментар

Водещи новини