2-годишно дете почина в адски мъки, след като изпило бурканче с киселина

  • 13 ноември 2013 19:12

  • 2814
  • 1
2-годишно дете почина в адски мъки, след като изпило бурканче с киселина
©

Ненавършило още 2 години дете от Мездра е починало след мъчителна агония в "Пирогов", след като е пило киселина. Невръстният Калин погълнал киселина, използвана при запояване и въпреки усилията на лекарите от три града, изгарянията на хранопровода и стомаха му довели до фаталния край, пише "24 часа".

В неделя семейството гостувало при родителите му в с. Курново, когато се случила трагедията, потресла селото и железничарския град. Малко преди обяд в почивния ден младия адвокат и баща му се заели в двора да заваряват радиатор на трактор. Когато привършили работата си оставили неизползваната киселина в бурканче от детско пюре до една гумите.

Докато мъжете оглеждали работата си, майката на малчугана и свекърва й домакинствали в кухнята. Детето излязло незабелязано от кухнята.

Всички в семейството разбрали какво става, едва когато детето изведнъж започнал да плаче силно и да се превива от парещата го болка. Родителите му веднага го грабнали и го закарали в мездренския спешен център.

След оказаната му там първа помощ, момчето било препратено в многопрофилната болница във Враца. Докато лекари и реаниматори се борели да намалят пораженията от въздействието на киселината, състоянието на невръстния се влошило. Веднага било взето решение да се изпрати в "Пирогов" и бил осигурен специализиран транспорт до столицата.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ala bala

2013.11.17 | 14:05

1
а честито dа им е

Добави коментар

Водещи новини