Пожар лумна след барбекю в Бургас

  • 17 август 2011 10:34

  • 1041
  • 0
Пожар лумна след барбекю в Бургас
© Булфото

Четирима младежи са причинили пожар при приготвяне на барбекю край Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас, са установени причините за пожара, възникнал в понеделник около 18.25 часа в боровата гора срещу бл. 410 в к-с "Меден Рудник". При пожара изгоряха около 50-60 дка суха трева.

Огънят е пламнал, след като 17-годишният Г.Д., 16-годишният К.М., 15-годишната К.Т. и 15-годишната Т.Г., всички от Бургас, са решили да си направят барбекю в боровата гора, като за целта Г.Д. е запалил огън. Поради задухалия силен вятър и липсата на опитност у младежите огънят се е разраснал, пренасяйки се в сухите треви наоколо.

Младежите са алармирали огнеборците за възникналото запалване, след което са си тръгнали от местопроизшествието. Огънят е потушен от три противопожарни автомобила и десетина огнеборци. Точната стойност на нанесените щети е в процес установяване от служители на Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас.

Последвайте канала на

1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини