Автоматът от убийството на Фатик изхвърлен в шахта

  • 10 ноември 2013 20:39

  • 6633
  • 0
Автоматът от убийството на Фатик изхвърлен в шахта
©

Автоматът, с който е убит бизнесменът Филип Найденов - Фатик, на 19 август 2003 г., е пуснат в канализационна шахта, за да се заличат следите, разкрил при разпит в края на септември т.г. един от анонимните свидетели по делото срещу бандата на Йоско Костинбродския, съобщава "24 часа".

Групата разполагала с незаконни автомати "Калашников" и "Узи", както и с флоберова пушка - зелена, с пълнител с 5 патрона и заглушител. Преди нападения оръжието било прострелвано на 2 места - в селата Градец и Безден, твърди свидетелят, означен под номер 53 по делото.

Прокуратурата вече е поискала да се направи ДНК експертиза на ръкавица, открита в джип до къща в Банкя. Тя според друг свидетел е ползвана като база от хората на Йоско. До него полицаите и прокурорите стигнали, след като открили опожарения Фолксваген, от който е стреляно по Фатик.

Убийството е извършено по обед на оживено кръстовище на бул. "България" и "Гоце Делчев". Фатик е застигнат от двама наемници с маски на главите на път от "Бояна" за "Хилтън". Килърите изстрелват над 30 куршума по сребристия му мерцедес.

Девет от тях попадат в тялото на Фатик, като един пронизва главата. Часове след убийството колата на стрелците е намерена на сметището в Суходол с крадени регистрационни номера, задигнати от Форд.

Преди десетина години Йоско и петима от хората му пак бяха заподозрени за убийството на Фатик. Тогава уликите срещу групата се основаваха на показанията на Хрисим Хрисимов - човека, осигурил Фолксвагена, ползван от стрелците при покушението. Той признал, че е взел колата от автоборсата в "Горубляне".

Хрисимов наел и къщата в Банкя, в която ходели хората на Йоско. Той обаче още не е разпитван по новото дело срещу бандата на Йоско, кръстена Килърите 4. Разследващите искат първо да изчакат резултатите от няколко експертизи на веществени доказателства, намерени след смъртта на Фатик.

Последвайте канала на

6633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини