Учредяват нова националистическа партия

  • 09 ноември 2013 10:13

  • 5505
  • 22
Учредяват нова националистическа партия
©

В София ще бъде учредена ПП „Националистическа партия на България”. Учредителното събрание ще се състои в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи на ул. „Г. С. Раковски” 108, етаж 2, зала 4, от 13.00 часа.

В дневния ред се предвижда приемане на устав и избор на ръководни и контролни органи съобразно приетия устав. В новия политически субект ще участват организация „Национална съпротива” и Българска национално-радикална партия, както и група неформални младежки патриотични организации и неформални националистически групи от София и страната.

Категорична позиция срещу антибългарски организации като Българския хелзинкски комитет, Отворено общество и всичките им производни заявяват учредителите на ПП "Националистическа партия на България". Това каза Симеон Костадинов, един от учредителите на ПП „Националистическа партия на България”.

По думите му - в България по подобие на Русия трябва да има специален закон, който изключително рестриктивно и детайлно да изброява тежки условия, при които да се регистрират неправителствени организации.

Всяка една неправителствена организация трябва много ясно да заяви кои са нейните източници на финансиране и най-вече дали те имат чужд произход, заяви Костадинов.

Никакви международни ангажименти, които са поемани в името на българската държава и българския народ, и които противоречат на нашите национални интереси, не могат да имат преимущество над общонационалните и националноотговорни политики, каза Костадинов. В една от точките в програмата на партията, която ще бъде учредена днес, е записано, че ще преразгледаме абсолютно всички международни договори, подписани от България след 9 септември 1944 г., и едностранно ще прекратим всеки един от тях, който противоречи на нашите национални интереси или застрашава националната ни сигурност, каза той.

Чрез промяна в Конституцията, източноправославното вероизповедание трябва бъде обявено като официално, а не като традиционно, каквото е сега за страната, каза още Костадинов. Според него, трябват промени в Закона за вероизповеданията. „В момента сега съществуващият Закон за вероизповеданията е изключително либерален и позволява да се регистрират всевъзможни, чужди и по същество откровени психопатски секти, окултистки религиозни движения, които са обществено опасни. Това са опасни чужди култове, пред които трябва да се сложи законова преграда”, посочи Костадинов. По неговите думи, всички вероизповедания, които трябва да се регистрират, според един нов закон за вероизповеданията трябва да докажат наличие на минимум 500 хиляди последователи, както и налична материална база, инфраструктура, прилежаща инфраструктура, която да обслужва професионалните потребности на тези 500 хиляди души.

„Изключение се прави само за традиционните вероизповедания, които са съществували на територията на България при възстановяването на Третата българска държава - те са две или три”, обясни Симеон Костадинов.

Застъпваме се за една много по-справедлива социална политика, която да стимулира желанието за труд, креативността и обществената отговорност, а не паразитизма, не това да превърнеш социалната функция и социалното подпомагане в професия и бизнес, както днес се случва най-вече в рамките на малцинствените общност, каза още Симеон Костадинов.

„Държавата вече издъхва и един от начините, по които тя се източва най-безмилостно и най-ефективно, е точно чрез социалните фондове, защото днешната социална политика на държавата е неразумна. Тя е несправедлива и поставя под въпрос цялата социалноосигурителна и здравноосигурителна система”, посочи Костадинов.

Според него Министерство на отбраната, армията, разузнавателните и контраразузнавателните служби и Министерство на вътрешните работи се нуждаят от много спешна и много радикална реформа, която гарантира по-висока ефективност. „Застъпваме се за връщането на наборната военна служба. Считаме, че това е абсолютно наложително и задължително”, отбеляза Симеон Костадинов.

Последвайте канала на

5505 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2015.01.26 | 09:12

22
САМО АТАКА ! ВСИЧКИ ЗА АТАКА ! ЕДИННИ ОКОЛО АТАКА ! САМО ТОВА ГАРАНТИРА УСПЕХ ! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е РАЗПИЛЯВАНЕ !
Станишев бсп

2013.11.20 | 13:09

17
ПИДАЛ
Георги

2015.01.26 | 09:12

21
Когато Левски удари беззащитен човечец заради комплексите си, тогава и вие може да се наречете патриоти. Но той е убивал само, за да запази живота си, когато го нападат много срещу един. Нашите „патриоти“ (нацистчета недорасли), за да избиват комплексите си нападат единични хора на групички, за да покажат колко кухо има в главата и колко много има налято във фитнеса. Ама то е тъй - като вместо да седнеш и да прочетеш една книга и да се научиш да си добър човек, отиваш във фитнеса с единствената цел след това да се срещнете с приятелчета и да побиете малко беззащитни хора. А имаше време, в което българите заставаха един срещу пет, за да се защитават и да защитават правдата. Предполагам не е лесно да си „патриот“ и да няма нищо българско в теб, но за това се избиват и комплексите.
GRN

2013.11.26 | 16:05

20
Да живей Атака за Права и Свободи и Ахмед Сидеров :-)))

2013.11.26 | 16:05

19
Добре, много хубави думи, но повечето са взети от вече съществуващата Атака.Какво ще се получи? Повече националистически партии, по-малко гласове за всяка от тях на изборите и в крайна сметка дпс печели от цялата работа.Нужна е някаква национална коалиция от патриотично настроени групи от хора за да има някакъв реален положителен ефект, а да не се получи точно обратното.
фрез

2013.11.20 | 13:11

18
Силно се надявам ,че БНРП най-сетне преодоля шока от загубата на нашия лидер и водач д-р Иван Георгиев,единствения истински безкористен и милеещ за България и бялата раса националист!Почивай в мир Докторе!
niki

2013.11.20 | 13:09

15
САМО АТАКА И ВОЛЕН
Боздуган

2013.11.20 | 13:09

16
ГЛУПАК
..

2013.11.20 | 13:09

13
Това е противоконституционно! Ако стане ще е поредният абсурт в тази държава! Няма право да се създава партия на етническа основа!!!
брей

2013.11.20 | 13:09

14
А, ДПС може да я има, така ли?
onz

2013.11.16 | 00:31

2
Нормална е появата на нова "националистическа" формация, точно след като атакистите си изстреляха последния патрон. зер, тия пацриотски гласове кой ще ги открадне/продаде другия път
НАЦИОНАЛ----------СОЦИАЛИСТ

2013.11.20 | 13:08

12
ПАВЕЛ ШОПОВ-ПИЯНО УКРАИНСКО ПРАСЕ..МИРИШЕШ ДОРИ КОГАТО СИ И АНОНИМНО.

2013.11.20 | 13:04

6
БНРП на д-р Иван Георгиев е много по-стара от Атака-оака.Когато я имаше Болен още пасеше овце в Ямболско и не беше се научил да лапа вязани за пари!

2013.11.20 | 13:07

11
И какво направиха БНРП??? Симпатизантите им не са изтрезнявали от години. Големи патриоти са.

2013.11.20 | 13:06

9
Първо се научи да пишеше ве мършо.Второ като е по стара бнрп какво от това винаги са взимали по малко от 1 процент.Сидеров е в политиката от 20 години овце е пасал баща ти някъде глупако.
Кирил

2013.11.20 | 13:04

7
Още една формация която да нагнетява етническо напрежение в България.Очевидно е че някой има интерес от етническо напрежение в родината за да отклонява вниманието на народа от нещо друго, за съжаление прекалено много наши сънародници се оставя да бъдат водени за носа.Мисля че ще последват нови сблъсъци между цигани и българи в страната защото не сме угодни на някой да бъдем мирни и сплотени . Въпроса е кой финансира подобни ксенофобски фракции и какви са техните крайни цели, но не е ли време българският народ да загърби своите предразсъдъци и всички да се обединим в една обща кауза , а именно просперитета на родината ни
НАЦИОНАЛ----------СОЦИАЛИСТ

2013.11.20 | 13:06

10
Това Сорос ли ти го написа или ти сам го изсра през пръсти?

2013.11.18 | 20:27

3
Не си прав. Атака и БСП си вършат чудесно работата. Не са важни хората и приказките , а делата

Добави коментар

Водещи новини