Фандъкова: Стойнев да не политизира въпроса със сметките за парно

  • 06 ноември 2013 16:57

  • 1429
  • 1
Фандъкова: Стойнев да не политизира въпроса със сметките за парно
©

Призовавам министър Стойнев да не политизира въпроса за сметките за парното на хората, е коментирала столичният кмет  Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от пресслужбата на Столичната община.

"След като цяло лято предупреждавах, че приемането на наредбата се бави, тя изненадващо влезе в сила със старта на отоплителния сезон. Моето притеснение продължава да бъде, че Министерството на икономиката и енергетиката сменя радикално  начина на изчисление на сметките за парно, без да обясни на хората как промените ще се отразятна сметките им", допълва  Фандъкова.

"Топлофикация София" става общинско дружество в края на 2010 г., припомня кметът. За този период трупането на нови  задължения е сведено до минимум. Само за 2013 г. "Топлофикация София" е превела по сметките на "Булгаргаз" 434 млн. лева. В  момента "Топлофикация София" дължи 80 млн. лв. на "Булгаргаз". В същото време "Топлофикация София" има да получава от НЕК 35 млн. лева. Факт е, че "Топлофикация София" има задължения към Българския енергиен холдинг в размер на 365 млн. лева. Те обаче  са натрупани преди държавата да направи дружеството 100 процента общинска собственост. Затова трябва да се търсят съвместно решения, допълва Фандъкова.

По-рано днес по време на заседание на парламентарната комисия по енергетика министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, обяви, че наредбата за топлоснабдяване ще бъде отменена и през този отоплителен сезон сметките за парно ще се изчисляват по старата наредба. Той оцени новата наредба, която бе публикувана в Държавен вестник в края на октомври, като много по-справедлива от сега действащата и отрече обвиненията, че заинтересованите страни не са били информирани за направените промени. Това обаче, което го е обезпокоило и накарало да вземе решение за отмяната й, са писмата от страна на Асоциацията на топлофикационните дружества и на топлинните счетоводители, че няма да могат за толкова кратък период да настроят софтуера си, обясни Стойнев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:)

2013.11.07 | 11:12

1
Тази е най-некадърният кмет, който е имала София. Кой проблем е решила? Кучета, цигани, мръсотия - това е европейската столица София - кандидат за столица на световната култура. Откакто падна ГЕРБ имам чувството, че работи умишлено против народа и столицата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини