Орешарски: Договорихме по-добри условия по проекта „Южен поток” от всички досега

  • 06 ноември 2013 13:33

  • 1304
  • 1
Орешарски: Договорихме по-добри условия по проекта „Южен поток” от всички досега
©

Договорени бяха по-добри условия по проекта „Южен поток”. Това каза министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос от народния представител от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: дали подписаните договорености по строителството на „Южен поток” отговарят на споразумението от 2008 г. и най-вече, че срокът на възвръщаемост е 15 години.

„Предишната седмица имахме разговори с „Газпром” по повод стартиране на строителството на „Южен поток”. Не сме реализирали други до момента направления, освен подобряване на финансовия модел и гарантиране от страна на „Газпром”, че експлоатацията ще се осъществява по условията на българското законодателство”, обясни премиерът.

„Лихвеният процент беше намален на 4,25 за целия период и за двата вида кредити, които ще ползва българската страна. Срокът на изкупуване беше продължен над възможните 15 години, за да може да се осигури дивидент за българската страна. Мисля, че постигнахме приемливи за българската страна условия. При всички случаи те бяха доста по-добри от договорените до този момент при предишни правителства, обяви Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

"Два от параметрите са най-важни в този проект - колко струва проекта и какви доходи ще донесе на страната". Това каза по време на парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

"Как ще обясните липсата на участие на български подизпълнители в строителството на тръбата от проекта "Южен поток"? По този начин се нарушава намаляването на пазарната цена", отправи въпрос Добрев към министър-председателя.

"Обема на средствата, които ще бъдат ангажирани ще стане ясен, след като се обявят подизпълнителите. За дейностите, които са обявени се надявам изпълнителите, които се конкурират да дадат най-добрите условия", отговори кратко премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.06 | 17:59

1
620 млн. евро заем!!!!!! тоя договор единствено оправя стратегията на съветския, а не ес. нищо не печелим, осен, че изплащаме 620 млн.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини