КС образува дело за мораториума за продажба на земя на чужденци

  • 05 ноември 2013 13:20

  • 1759
  • 3
КС образува дело за мораториума за продажба на земя на чужденци
©

Конституционният съд (КС) образува дело за мораториума за продажба на земя на чужденци. Делото е под номер 22 от тази година и е образувано в понеделник. То е по искане 55 народни представители и е за обявяване противоконституционност на решение на Народното събрание за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица от 1 януари 2020 г. За докладчик по делото е определен съдия - Гроздан Илиев, предава "Дарик".

На 1 ноември депутатите от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно, Митхат Метин и Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, внесоха в КС искането за отмяна на решението на НС за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. "С оглед на европейското бъдеще на България се надявам Конституционният съд да се произнесе в най-кратки срокове", заяви тогава Казак и показа папката, в която беше искането, заедно с 55-те подписа на народни представители, които са го подписали - 36 са от ДПС и 19 от Коалиция за България.

"Искането до Конституционния съд е израз на намерението на ДПС да защитим европейската ориентация на България и постигнатото досега в тази посока, както и да докажем, че с подобни принципни европейски правила, които са залегнали в договора на Европейския съюз, популистки компромиси и зависимости са недопустими", обяви още Казак.

Той добави, че от Коалиция за България е последвала декларация на ръководството, в следствие на което са преразгледали решението си. "Всеки има право на преосмисляне и преоценка на решенията си", уточни Казак.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1759 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
наглите - сериал

2013.11.06 | 19:22

3
Чужденци искат от КС да отмени мораториум приет от българският парламент и важащ за България!!! Тези Четин, Метин и Мустафа чии още граждани са?

2013.11.06 | 19:22

2
Te получават нареждания директно от Доган, но не от Ахмед, а от Реджеп Ер... защитават интересите на нашата съседка и при това на заплата от българските данъкоплатци. До кога ще търпим тези явни чужди агенти проникнали надълбоко в нашата власт. Това не е независимост.

2013.11.06 | 19:22

1
ПРЕДАТЕЛИ от ДПС и БСКП , ще ви търсим сметка ! На продажни съдии също ! Българската земя НЕ Е ЗА ПРОДАН !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини