В Агенцията за бежанците назначават още служители

  • 05 ноември 2013 12:15

  • 1077
  • 0
В Агенцията за бежанците назначават още служители
©

През януари догодина агенцията за бежанците ще може да работи с по-бързи темпове, каза в предаването „Кой говори" Дарик председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев. Щатът на агенцията вече е увеличен и от думите на председателя й стана ясно, че до края на ноември и в началото на декември би трябвало новите служители да бъдат назначени, след това да се обучат и в началото на януари агенцията ще може да работи пълноценно.

"Трябва да се прави разлика между нелегален имигрант и бежанец", коментира Чирпанлиев. Шефът на агенцията за бежанците и вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола са били вчера при премиера и са уточнили план, който правителството конфигурира и върху който ще се акцентира в бъдещата дейност на агенцията".

По думите му бързо ще бъдат разграничавани тези, които имат основание за получаване на статут на бежанец от онези, които не подлежат на разглеждане и не могат да получат хуманитарен статут или статут на бежанец и те ще бъдат връщани.

„Когато влязат граждани, които твърдят, че са сирийски бежанци, а видимо не са такива, а представители на други държави като Алжир и Тунис, след като те си позволят да влизат с измама в страната, те трябва да бъдат отделяни от онези, които идват поради хуманитарни съображения".

На агенцията за бежанците се предават хората, които имат основание да потърсят хуманитарен статут или статут на бежанец. Около 15-20 на сто от молбите за бежанци се отказват поради съответните причини и законови основания, каза още Чилпанлиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини