Боряна Димитрова: Студентите не трябва да се притесняват от политическите протести

  • 04 ноември 2013 08:23

  • 2439
  • 2
Боряна Димитрова: Студентите не трябва да се притесняват от политическите протести
©

Основната битка е моралната дискредитация на протестите на студентите. Това заяви социологът Боряна Димитрова от Алфа Рисърч. Моралната оценка на тези протести е най-важната - 60% подкрепят студентските протести, а 36% не. 58% очакват разрастването на протестите, а 41%, че ще стихнат.

Едно правителство не може да бъде добро само по себе си, то зависи от подкрепата на хората. По-голямата част от хората виждат добри симптоми за разрастването, каза Димитрова.

Пред БТВ културологът проф. Ивайло Дичев каза, че подкрепя протестите още от 14 юни. Нелигитимността на властта личи от самата липса на възможност да изчисти улиците и заради това противопоставят на студентите контрапротестиращите. Едва ли не едните са граждани, другите контраграждани. Вече не говорим за политики, а за начина по който изглеждат студентите. Сега след окупацията обаче очаквам да навлязат и политически послания, тъй като в момента те са изключително плахи.

Основното обвинение към студентите е именно политическото оцветяване, това допълнително ги смачква, коментира Боряна Димитрова. Тя уточни, че трябва да се правят разлики между партийни и политически протести. Първоначалното стъписване е, че студентите са вкарани в сценарий да бъдат обвинявани, че са обвързани с партийни централи.

Последвайте канала на

Novini.bg
2439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
жулиен

2013.11.04 | 12:50

2
Предубедените социолози не казват истини,които иска да знае народа,а насаждат чрез техните си уж независими проучвания заключения,които искат да чуят само техните клиенти,които си плащат богато и пребогато слугинажа.Перверзно е когато тази госпожа в продължение на години тласка общественото настроение към обектите на личните и политически пристрастия.

2013.11.04 | 12:49

1
те на студентите им го казаха още първия ден! ще се опитат да ги омаскарят и да ги изкарат какви ли не! стари комунистически номера! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ, С ВАС СМЕ! ПОБЕДА! ОСТАВКА, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!

Добави коментар

Водещи новини