Заека: Експертиза доказа, че съм бил на 15 км от местопрестъплението

  • 02 ноември 2013 13:14

  • 2248
  • 0
Заека: Експертиза доказа, че съм бил на 15 км от местопрестъплението
©

Истината за мен е, че не съм участвал в това убийство. Не съм бил там. Имаше много експертизи, на ДНК, на автомобилни гуми, на джиесеми, които установиха че съм бил на 15 км от мястото на престъплението. Това каза пред Нова телевизия осъденият на 25 години затвор на първа инстанция за убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека.

Изключително бях учуден, когато ми връчиха обвинителния акт, който е към 20 страници, каза още Марио и добави, че в България имало симбиоза между прокуратура и съд и когато прокуратурата те нарочи за виновен неминуемо получаваш присъда.

В първия ден на ареста бях оставен в една празна стая с полиграф и след като ми обясниха защо съм там и продължиха с физическия тормоз, аз лично помолих да седна на полиграфа, но ми бе отказано, обясни Любенов.

Много съм притеснен, че по медиите се пише, че съм в депресия. Виждате аз как се чувствам, така опроверга Марио Любенов - Заека, мълвата, че е в дълбока дупка и мисли за самоубийство. „Прокуратурата втълпява, че трябва да има виновен по делото „Мирслава" и този съм аз. Съдът и прокуратурата се договарят. Те си помагат взаимно да си прикрият грешките", каза още обвиненият за убийството на 16-годишната перничанка.

Познавам Чочо, той не е човек, който е склонен към самоубийство. Неговите показания в кавички, не са неговите показания, а някакъв сценарии. Не знам как е възможно той да бъде изпуснат да се самоубие. Бях съученик на Борислав Чолев и може би и затова ме нарочиха.

За самопризнанието си да убие Мирослава той заяви: „Понякога е по-добре човек да се наведе, за да не се удари, дано да разбирате какво говоря. Мислил съм седмица или две как да постъпя. Бях изненадан когато ми връчиха обвинителния акт. Мислех, че ще ме освободят".

Той обвини майката на убитото момиче, че е излъгала, че го познава. „Първо каза, че нито ме е виждала, нито познавала. После заяви, че ме е виждала пред зала „Миньор", където е станало убийството".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини