Студентските съвети от страната обсъждат окупацията

  • 02 ноември 2013 12:22

  • 1374
  • 4
Студентските съвети от страната обсъждат окупацията
© Булфото

Националното представителство на студентските съвети провежда годишното си общо събрание в Шумен, в което участват представители на всички университети в България.

Дневният ред на събранието предвижда да се обсъди моментната ситуация със студентските протестите и окупацията на някои от висшите училища в страната и да излезе с решение. Според младите хора задачата за излизане обща позиция по въпроса ще е трудна, защото има много различни мнения по темата.

„Ние трябва да отразим мнението на всички студенти в страната, а то е различно и ние трябва да го обединим", заяви Яна Вангелова, зам.-председател на НПСС. Студентите заявиха още, че са готови на диалог по проблема с протестите и с Министерството на образованието, предаде Дарик.

Дневният ред на събранието предвижда още представяне на годишен отчет за дейността на ръководството и обсъждане на текущи и бъдещи инициативи на организацията. Ще бъде обсъдена и новата стратегия за висшето образование.

Вчера празнично протестно шествие на Ранобудните студенти по случай Деня на народните будители затвори за часове възлови кръстовища в столицата. В шествието под надслов „Събудете се" се включиха над 1000 души - студенти, преподаватели и обикновени граждани, началото му бе 11:00 ч. от Ректората на Софийския университет. Представители на окупацията от СУ бяха подкрепени от свои колеги от Пловдивския университет, от Варненския университет, от НАТФИЗ, от Медицинския университет в София, Техническия университет в София, Лесотехническия университет и други.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1374 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СЪДБАТА НА ВИДЕНОВ

2013.11.03 | 12:39

4
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГИ ОЧАКВА СЪДБАТА НА ВИДЕНОВ. ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД Е ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ. ОРЕШАРСКИ, НЕ БЪДИ НАГЪЛ, ОМИТАЙ СЕ. НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ОГЪНЯ. ОСТАВКА !

2013.11.03 | 12:39

3
Пак пишете неверни работи.Бях там и видях имаше студенти от НАТФИЗ, Лесото и Медицинския. От Техническия нямаше хора.Там властва с пълна сила комунизма.За това и се преместих в СУ. В Техническия ректора е агент и сътрудник на ДС, а главния им секретар Валентин Димитров(брата на Тагарински) е комунистическа подлога и доносник към службите.Напълно доказано. Всички там са червени пачаври и измекяри.
Искрен

2013.11.03 | 12:38

2
Бих попитал протестиращите какво предлагат? И аз стачкувах като тях през 1997 И какво? Нови избори ? За всеки средно интелигентен е ясно че те няма нищо да променят! Които и да са на власт след поредните фалшифицирани или не избори не ни чака нищо добро! Защо ли не мога да се избавя от неприятната мисъл че има режисьори на протестите! Режисьори които знаят какво искат и как да го постигнат
ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ

2013.11.03 | 08:13

1
Студентите имали политически искания. Ами естествено бе тъпаци. Защо да нямат политически искания? Пълнолетни граждани на Р Българи. Значи Станишев, Орешарски,Местан, Доган,Сидеров,Пеевски и ред други идиоти могат да имат политически искания ,а младите хора не могат. Брех май... ви тъпа и престъпниците. Значи тези провалени политици могат да имат превилегията да крадат,да разсипват държавата , а младите непокварени студенти не могат поне и мнение да имат. Платени били. Е защо? Защото мнението им се различава от мнението на престъпниците Орешарски,Станишев,Местан,Доган,Сидеров..... и подобни. Не сте ли нагли и отвратителни престъпници Другари политици? ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ИДИОТИ МРЪСНИ. Ето затова трябва не стачки ,а РЕВОЛЮЦИЯ подплатена с нещо по твърдо. ДА, революция ,защото си имаме работа с нагли идиоти. ТРЯБВА ДА ЯДЕТЕ ДЪРВОТО ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА. ОСТАВКА ИЗРОДИ !

Добави коментар

Водещи новини