Орешарски за студентите: Исканията им са чисто политически

  • 01 ноември 2013 13:20

  • 6257
  • 43
Орешарски за студентите: Исканията им са чисто политически
© Булфото

В Котел днес министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 заяви, че първата задача на кабинета е връщането на страната на пътя на просперитета. Според него това ще се случи по-лесно, ако има диалог и разбирателство.

Той цитира думите на Софроний Врачански, според когото за успеха на българската кауза е необходимо да се повдигне нивото на образованието. Орешарски отново акцентира върху образованието като приоритет на правителството, като амбицията е не само за него да се отделят повече средства, но и да се доближи до потребностите на практиката и до модерните форми на преподаване. Като свобода на мнението определи премиерът студентските протести в София. Според него техните искания са чисто политически и е очаквал те да касаят проблемите на образованието. По повод лекарските протести, които също са насрочени за днес, той заяви, че не мисли, че ще има протести, а спор, който ще бъде решен.

Премиерът взе участие в празненствата по случай празника на Котел и 200-годишнината от смъртта на Софроний Врачански. В приветственото си слово към гражданите на Котел той заяви, че не трябва да се говори за народните будители в минало време. "Искрено вярвам, че те могат да намерят своите достойни наследници в настоящето - хората, които работят не само за себе си, но и в полза на обществото, каза Орешарски. Сигурно е трудно днес да ги откриваме, не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено. В миналото духовниците, книжовниците и борците за свобода ги е обединявала една обща кауза - каузата на нашата родина." Министър-председателят посочи, че днешният ден е повод да си припомним, че големите успехи се постигат с усилията на цялото общество.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6257 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
t1

2013.11.03 | 17:22

43
Ами какви да са бе борсук. Откакто сте на власт само прецаквате - земеделие, бизнес, образование и т.н. За вас единствено е важно да си осигурите твърдият електорат, нападнат от висока смъртност, поради застаряване. Всичко останало е..и му м....та. Комунистически кретеноиди !!!!!!!!!!!
Д(п)С

2013.11.03 | 14:01

42
ОЛИГАРХОФРЕНСКИ, ТИ СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП
СЪДБАТА НА ВИДЕНОВ

2013.11.02 | 22:30

41
Студентите имали политически искания. Ами естествено бе тъпаци. Защо да нямат политически искания? Пълнолетни граждани на Р Българи. Значи Станишев, Орешарски,Местан, Доган,Сидеров,Пеевски и ред други идиоти могат да имат политически искания ,а младите хора не могат. Брех май... ви тъпа и престъпниците. Значи тези провалени политици могат да имат превилегията да крадат,да разсипват държавата , а младите непокварени студенти не могат поне и мнение да имат. Платени били. Е защо? Защото мнението им се различава от мнението на престъпниците Орешарски,Станишев,Местан,Доган,Сидеров..... и подобни. Не сте ли нагли и отвратителни престъпници Другари политици? ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ИДИОТИ МРЪСНИ. Ето затова трябва не стачки ,а РЕВОЛЮЦИЯ подплатена с нещо по твърдо. ДА, революция ,защото си имаме работа с нагли идиоти. ТРЯБВА ДА ЯДЕТЕ ДЪРВОТО ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА. ОСТАВКА ИЗРОДИ !
niki

2013.11.02 | 21:03

40
АЗ СЪМ МАЗЕН ПЪПЧАСЪЛ ГНОМ КОЙТО ОБИЧА ДА ЛАПА ОБРЯЗАН БАХУР.ИСКАМ ДА УСЕТЯ СЕМЕН.НАТА ТЕЧНОСТ НА ЛЮТВИ AНAЛНО
Тъпчо

2013.11.02 | 14:28

39
Абе орешак, на теб ли да вярваме бе?! На теб ти зададоха един въпрос и ти половин година още не си отговорил бе некадърник! КОЙ??? ОСТАВКА!!!

2013.11.02 | 14:28

38
Целта е да се обезличи и подчини България! Няма да стане! Целта е политиците да бъдат заменени с други удобни на чужди сили, няма да стане!

2013.11.02 | 14:28

37
Този пък чак сега разбрал че исканията били политически Хората 5месеца протестират а той си мислел че се разхождат за здраве. Браво - направо обра овациите!!!
anonimen

2013.11.02 | 14:28

36
Ore6arski e ne6tasnik

2013.11.02 | 14:28

35
От едната страна съсела, от другата соросоидите. ДПС помага. Грижливо подготвян капан. Доста са се старали. Но няма да мине номера.

2013.11.02 | 14:28

34
Няма да дадем България на шепа платени протестъри!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини