До 20 000 лв. глоба за изкупвач на мляко без писмен договор

  • 01 ноември 2013 11:03

  • 1296
  • 0
До 20 000 лв. глоба за изкупвач на мляко без писмен договор
©

С глоба или с имуществена санкция от 5 000 до 20 000 лева ще се наказва изкупвач на сурово мляко от производител без писмен договор, освен в случаите на разрешени директни продажби, реши парламентът.  Депутатите приеха на второ четене измененията в Закона за  прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз.

Производител на сурово мляко, който доставя мляко без договор, освен в случаите на разрешени директни продажби, ще се  наказва с глоба или имуществена санкция от 500 до 2000 лв. Няма да има санкция за производител, който е подал сигнал до  компетентния орган преди извършване на нарушението. Суровото мляко ще се доставя и купува на територията на страната въз основа на сключен писмено договор за доставка за минимален срок от 6 месеца, освен в случаите на разрешени  директни продажби. Те се регистрират от първия изкупвач в  областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" по адреса на  дейност.

С измененията е създадено и законово основание за прилагането на схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко". Законово е регламентирана и тригодишната Национална програма по пчеларство, като е уредено нейното изготвяне и механизмът за прилагането й.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини