Китайче загина по нареждане на даскал

  • 31 октомври 2013 18:40

  • 2786
  • 0
Китайче загина по нареждане на даскал
©

Китайски ученик загина, след като скочи от тридесететажна сграда, след като учителят му наредил да си направи самокритика или да скочи от високо, предаде АФП.

10-годишното момче трябвало да напише извинително писмо от 1000 китайски йероглифа, защото говорел в час. След няколко неуспешни опита на детето да напише самокритиката си, преподавателят му заявил, че не му остава друго, освен да се хвърли от жилищния си блок.
По информация на Китайското държавно радио, което цитира роднини и съсед на детето, ученикът оставил бележка с текст: "Учителю, няма да се справя. Вече няколко пъти се разколебавах, опитвайки да скоча от сградата." Полицията разследва инцидента. Според училището в град Чънду, в което е учело момчето, смъртта на ученика е "нещастен случай".

Китайската образователна система изисква строга дисциплина и абсолютно подчинение на авторитета на учителите. Самокритиката като наказание е белязала дълбоко китайското общество по времето на маоизма, а неотдавна тази практика бе възстановена във връзка с актуалната кампания за борба с корупцията.

Последвайте канала на

БТА
2786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини