Десислава Атанасова: Безпрецедентна саморазправа на държавата с Пирогов

  • 31 октомври 2013 14:57

  • 1998
  • 0
Десислава Атанасова: Безпрецедентна саморазправа на държавата с Пирогов
©

Свидетели сме на безпрецедентна саморазправа от страна на държавата с „Пирогов”. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

„Призовахме да се намери изход за ситуацията с болниците. Не някой заден изход, а изход, който да удовлетвори пациентите и работещите в системата. Свидетели сме на безпрецедентна саморазправа от страна на държавата с „Пирогов”. НАП е заплашила директора на болницата, че ако не се платят осигуровките към държавата в рамките на три часа, ще бъдат запорирани всички сметки на лечебното заведение. Това означава че ще спре всякакъв прием – планов и спешен. Лекарите и целият медицински персонал на болницата ще бъдат без заплати до края на годината. Ще има не само катастрофа в здравеопазването, но то ще се срути. 80% от средствата, които се получават в „Пирогов”, са крайно недостатъчни”, заяви Атанасова.

„За пореден път Таня Андреева не е в час. Тя не може да си обясни защо ще протестират хората. Тази жена 4 месеца не само, че не разбра министър на кое ведомство е, но не разбра и че е принципал на най-голямата болница в България. Тя не намери време да отиде и да се срещне с хората от „Пирогов”, а не само да ги призовава от телевизионните екрани да не стачкуват”, каза депутатът. „Този лавинообразен начин да се показва несъгласие с политиката на министъра на здравеопазването и на цялото правителство ще продължи. Видно е, че има заявки от всички болници в цялата страна, утре да излязат. Вероятно ще излязат всички недоволни български граждани. Крайно време е това правителство да подаде оставка”, посочи тя.

Даниела Дариткова от ГЕРБ добави, че това управление е устойчиво на протести. Става въпрос за здравето и живота на българските граждани. МЗ не се занимава със злободневните проблеми – най-големите болници, които са отказали да подпишат незаконните анекси за получаване на 80% от сумите, са оставени без плащане от НЗОК, заяви депутатът. „Безпрецедентното и грубо кадруване през тези 4 месеца успя да осигури послушни директори на болници и под заплаха да не получат никакви средства някои от тях подписаха тези споразумения, които могат да бъдат оборени в съда.

С Бюджет 2014 г. бюджета за здравеопазване е намален и лекуването на българските граждани ще стане още по-проблемно”, коментира Дариткова.

Последвайте канала на

1998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини