Село се вдига на бунт срещу завод

  • 31 октомври 2013 09:12

  • 1174
  • 0
Село се вдига на бунт срещу завод
©

87 жители на село Сланотрън не искат да бъде построен завод за безотпадъчна преработка на автомобилни гуми, съобщи кметът Венелин Павлов. Управникът е оглавил създадения инициативен комитет за отпор срещу инвеститорското намерение.

За него местните узнали от решение на общинския съвет във Видин от 21 октомври т.г.. То давало разрешение в селото да се прокара кабелна линия за ток и водопровод към място, поискано за завод.

Мотивите на жителите на Сланотрън са само екологически. До селото се намира много лековит извор, който е затворен. Те обаче се надяват да бъде отпушен и при тях да идват хора за лечение. До селото се намират и кладенци за питейна вода, от които се снабдява Видин. Такъв завод ще отрови земята и ще отблъсне инвеститори, които искат да вложат парите си в балнеолечение. Има интерес и към земите ни край Дунава за засаждане на лозя и създаване на зеленчукови градини, допълни кметът.

Венелин Павлов е представил подписка срещу завода на областния управител Кръстьо Спасов. Губернаторът е обещал да проучи рисковете от автомобилния завод за околната среда и да запознае жителите на селото с тях.

Последвайте канала на

1174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини