Има опасност Бургас да загуби евросредства

  • 28 октомври 2013 14:35

  • 1003
  • 0
Има опасност Бургас да загуби евросредства
©

Бургас е застрашен да загуби евросредства по проекта за изграждането на велоалея до квартал Сарафово. За това алармира днес депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев по време на пресконференция, цитиран от БТА.

Проектът за велоалеята е част от този за Интегриран градски транспорт. Бойчев добави, че по време на среща в Министерството на инвестиционното проектиране е научил, че има минимален шанс тазиидея да бъде спасена и Бургас да има велоалея. "Оказва се, че МРР и новоучреденото министерство просто си прехвърлят топката, а е нужен само подписът на един министър", добави още Бойчев. Той предупреди и за редица инфраструктурни проекти в областта, които са били част от предизборната кампания на "Коалиция за България", но на практика няма да бъдат осъществени. Депутатът спомена и за стопирането на изграждането на обход Поморие - квартал Сарафово - Несебър и четирилентовия път до Слънчев бряг. Средствата, предвидени за отчуждаването на имоти по този проект, са били пренасочени, каза още Бойчев.

В пресконференцията участваха и народните представители Снежина Маджарова и Семир Абу Мелих. Маджарова каза, че ще настоява да се преразгледа законопроектът за изменение и допълнение на Закона за Черноморското крайбрежие. Забраната за строителство не позволява строителство близо до морето от 15 май до 1 октомври и това създава проблем на общините да изпълняват своите проекти по околна среда, образователна и културна инфраструктура. Времето за строителство е твърде малко. Маджарова ще предложи общините сами да определят периода и местата, където забраната за строителство да се прилага, още повече, че се върви в посока на децентрализация. Семир Абу Мелих пък сподели за скандални промени в законодателството ни, свързани със здравеопазването. Според него новите ограничения за отварянето на аптеки ще стимулира корупционни схеми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини