Румънски прокурор: Искам Брендо в затвора

  • 28 октомври 2013 13:42

  • 2110
  • 0
Румънски прокурор: Искам Брендо в затвора
©

Румънският върховен прокурор Йонел Балку заяви, че Евелин Банев-Брендо е извършил мащабна сделка за трафик на дрога в Букурещ, която е на стойност няколко милиона евро.

"Ще поискаме Банев да бъде вкаран в затвора", подчерта Балку.

Медията ни се свърза с прокурора, преди днешното заседание на Софийски градски съд, който ще решава дали да екстрадира Брендо в Румъния.

"Българинът Евелин Банев е опасен престъпник, в Румъния не го наричаме Брендо. Много свидетели са дали показания срещу него, така че ще искаме той да получи тежка присъда", категоричен е Балку.

Високопоставеният магистрат не намира за нормално, че България да бави екстрадицията, само защото двете страни не са се разбрали за това - кой да поеме разходите по предвижването на Брендо.

"Извършил е престъпления за милиони, не може два страни от ЕС да не могат да си взаимодействат успешно за това - правдата да възтържествува", каза прокурорът, който отказа да коментира версията, че Брендо е бил закрилян от мощно лоби в спецслужбите, пише "ПИК".

Днес Софийският градски съд ще трябва да решава дали да прати Брендо в Букурещ. Преди това родните магистрати веднъж вече прекратиха производството.

Румънците обаче продължиха да настояват да получат Брендо и сега в Съдебната палата ще трябва да бъде взето важното решение.

Точно в часа, насрочен за начало на делото - 13:30, Евелин Банев се яви в залата.

 

Последвайте канала на

2110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини