Хиляди руснаци на протест в защита на политическите затворници

  • 27 октомври 2013 18:52

  • 2344
  • 2
Хиляди руснаци на протест в защита на политическите затворници
©

Хиляди се събраха на протест в Москва в защита на политическите затворници и срещу методите на властта към политически неудобните в Русия, предаде АФП.

Броят на протестиращите според някои източници е около 10 000. Според данни на полицията, участвали са около 4 500 души.

Те са скандирали срещу президента Владимир Путин и са носели лозунги с искания за повече свобода, както и портретите на Михаил Ходорковски, "Пуси Райът" и други "политически жертви".

Опозиционният лидер Алексей Навални, който също бе арестуван на свой митинг по-рано и след това освободен, заяви пред медиите, че основаната цел сега е в проекта за амнистия на властите да бъдат включени и задържани на митингa през май миналата година опозиционери.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2344 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.30 | 09:55

2
Не бъркаите Путин с горбачов-предателя,този път номера на сащ с финансиране на протести няма да мине.Путин е мъжко момче и отстоява позицията си и най-вече суверенитета на Русия,и най-важното нещо готов е да плати цената за това,а по патриотично нещо от това да обичаш страната си и да я защитаваш по всеки възможен начин няма.

2013.10.30 | 07:23

1
СВОБОДА за САМО за полковник КВАЧКОВ ! РУСКИ ПАТРИОТ , НАЦИОНАЛИСТ !

Добави коментар

Водещи новини