Калоян Паргов оглави столичното БСП

  • 26 октомври 2013 18:06

  • 2453
  • 2
Калоян Паргов оглави столичното БСП
©

Калоян Паргов е новият председател на градската организация на БСП София. Това съобщи Страхил Ангелов, народен представител от Коалиция за България.

Заместник-председателят на политическата група на БСП в Столичния общински съвет Паргов получи 99 гласа от делегатите на конференцията след балотаж срещу Николай Малинов, издател на вестник "Дума". За Малинов са гласували 84 делегати.

Първоначално претендентите за председателското място бяха седем - Калоян Паргов, Николай Малинов, Борис Цветков, Георги Кадиев, проф. Захари Захариев, Петър Апостолов и Румен Овчаров. Кадиев, Овчаров и Захариев обаче си направиха самоотвод и както се очакваше, основната битка беше между Паргов, Малинов и Цветков, които по време на първото гласуване получиха съответно 83, 68 и 32 гласа.

Калоян Паргов е роден в Пловдив, живее в София. Завършил е ІІ-ра Английска езикова гимназия "Томас Джеферсън", София, бакалавър по Международни отношения, магистър по европейска интеграция в УНСС. Докторант в катедра "МИО" по европейска икономическа интеграция в УНСС. От 2006 г. работи към Националната агенция за оценяване и акредитация на Министерски съвет. Гордее се, че през 2008 г. Агенцията стана 21-я член на Европейската асоциация на Агенциите по качество на висшето образование и първата такава в региона на Югоизточна Европа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
манев

2013.10.27 | 16:23

2
СМЕНЯТ ЛИДЕРА И ВСИЧКО ОСТАВА ПО СТАРОМУ.

2013.10.27 | 16:23

1
Значи този е използвал най-много компромати ъ?

Добави коментар

Водещи новини