Седем души в битка за шеф на БСП-София

  • 25 октомври 2013 15:56

  • 1954
  • 1
Седем души в битка за шеф на БСП-София
© Булфото

Софийската градска организация на БСП ще избира утре нов председател, съобщиха от пресцентъра на партийната организация.  Заседанието на Градската конференция е от 10.00 часа на ул.  "Позитано" 20.

В началото ще бъде направен анализ на обществено-политическата обстановка и задачите пред столичната партийна организация и  след това ще се премине към избора на председател.

Седем са кандидатите за поста, издигнати от районните съвети на БСП-София. Това са общинският съветник Калоян Паргов,  депутатите Николай Малинов /издател на в-к "Дума"/, Борис Цветков и Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, проф. Захари Захариев от Славянския  университет, Петър Апостолов /председател на Районния съвет в  "Красно село"/ и дългогодишният лидер на столичната организация Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, издигнат от район "Младост".

На конференцията може да бъде предложен и друг кандидат с подписка от 20 души. Очаква се битката да бъде между трима - Калоян Паргов, Николай Малинов и Борис Цветков, а останалите да си направят отвод. Изборът на нов лидер на БСП-София се налага, защото досегашният председател Анна Янева стана заместник-министър на икономиката и енергетиката. Уставът на БСП забранява съвместяването на публични и партийни постове. Рестрикцията засяга само публичните длъжности - депутат, евродепутат, министър, заместник-министър,кмет, областен управител, изпълнителен директор на агенция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.25 | 21:20

1
Ми нали СерГЕЯ Костинбродски беше наи-честния!Защо ще избирате нов председател на червената секта?Тои сам ще си бие шута каза и Пьрванов неотдавна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини