Намушканият тийнейджър от Пловдив остава в критично състояние

  • 24 октомври 2013 14:05

  • 1133
  • 0
Намушканият тийнейджър от Пловдив остава в критично състояние
©

16-годишното момче от Пловдив, прободено с нож от свой съученик, остава в критично състояние в Университетската болница "Свети Георги", съобщи БНР.

Инцидентът стана вчера в дома на младежа, където на гости бил и приятелят му. Двамата учат в един клас на Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии в Пловдив.

Момчета са възпитаници на гимназията от две години. Никога досега не са имали агресивни прояви и затова всички бяхме шокирани, когато научихме какво е станало, каза тази сутрин директорката Людмила Ганчева. "Колегите бяха поканени половин час по-рано на работа. Имаше спешна оперативка, бяха им дадени насоки за психологическа подкрепа на децата в училище. Педагогическият съветник, заедно с външен детски психолог, поканен извънредно в училище, работи с класа. Чух се с таткото, детето е изкарало нощта, има нужда от кръвопреливане. В момента организираме доброволна акция на учениците, навършили 18 години, които имат желание да дарят кръв. В акцията се включиха десетки дванадесетокласници", добави тя.

Прободните рани са засегнали черния дроб, стомаха и белите дробове на момчето. Лекарите от университетската болница уточниха, че в момента състоянието му е стабилно, но все още не е изключена възможността да се влоши. Съученикът му, който го е нападнал, е настанен в друга болница. Той е с порезни рани по ръцете и е охраняван от полицията. Разследват се причините, довели до случилото се.

Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Тодор Гребенаров съобщи единствено, че инцидентът е станал около 14 ч., когато е получен и сигналът в полицията. Той отказа всякаква друга информация с аргумента да не се пречи на разследването.

По неофициална информация инцидентът е станал в дома на момчето близо до църквата "Св. Иван Рилски", където на гости му бил негов съученик. Двамата се скарали и така младежът бил прободен многократно с нож. Съседи чули виковете и повикали полицията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини