Михаил Миков: Падне ли бюджетът, отиваме на избори

  • 23 октомври 2013 18:39

  • 8732
  • 34
Михаил Миков: Падне ли бюджетът, отиваме на избори
©

Вчера го казах - парламентът гласува според популизма, който е ширеща се платформа у нас. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по повод мораториума върху продажба на земя на чужденци. "За" гласуваха не само "Атака", а и тези, които в абревиатурата на партията си имат "граждани за европейско развитие". ГЕРБ и "Атака" направиха съюз, добави той.

В случая става въпрос за свободното движение на хора и капитали в Европейския съюз (ЕС). В чуждия печат вече се чуват коментари, че пазарът на труда в някои страни може да бъде ограничен за работници от България и Румъния. Нещата не могат да се разглеждат на парче, добави социалистът. Той отрече депутатите от Коалиция за България, които гласуваха "за" мораториума или "въздържали се", да са се "присламчили" към ГЕРБ и "Атака".

Имаше един президент, който обещаваше, че като върнат на хората дядовата нива, с парите от нея ще ходят на Канарските острови. Земята обаче беше раздробена. Трябва да бъде поставен на дневен ред въпросът как се разпределят субсидиите на декар. Години наред едни и същи играчи ощетяват хората. В България земя се завзема и на собствениците не се плаща. Това е истинският проблем, каза парламентарният шеф. След думи на водещата Цветанка Ризова, че говори сякаш е от опозицията, Миков посочи, че БСП има много въпроси, по които в парламентарната група има различни мнения.

За мен решението на парламента за мораториума е нищожно. То противоречи на Конституцията и на Договора за присъединяването на България към ЕС, затова не е необходимо да се сезира Конституционния съд, категоричен бе председателят на Народното събрание. Той обаче обясни, че е подписал решението, защото то е взето по надлежния ред, и съобщи, че то е предадено за обнародване в "Държавен вестник".

Попитан за решенията на Конституционния съд за депутатския статут на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Иван Иванов, Миков посочи, че нито за момент не се е съмнявал, че те ще останат в парламента. Качеството "народен представител" възниква от избора и само Народното събрание може да прекрати мандат, обясни Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

ГЕРБ са готови на всичко, за да се върнат на власт. Дори вижте позицията им с "Атака". Всичко е възможно, но бюджетът падне ли, всички отиваме на предсрочни избори. Не очакваме подкрепа от ГЕРБ и "Атака" за бюджета. Подготвяме се, търсим подкрепа от мнозинството. Парламентът трябва да реализира втората част, които правителството представи, и да коригира курса "Дянков". Първата оценка за работата на парламента ще бъде на европейските избори. Нека обаче да не хвърляме боб какво ще се случи дотогава, заяви социалистът. На коментар на Цветанка Ризова дали плановете на управляващите са тайна, Миков каза загадъчно: "Е, тайна. Ако се напрегне човек, ще се сети".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8732 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
Добре на избори

2013.10.24 | 21:16

34
Еми,Другарю Пиандуров,най-добре е да отидем на избори. Вие сте МАФИЯ !Оставка Орешарски !

2013.10.24 | 20:44

33
ПАДНЕ ЛИ БЮДЖЕТА БСП ОТИВА В МУЗЕЯ НА СОЦА, ПОСТРОЕН ОТ БОЙКО!
Браво

2013.10.24 | 10:59

25
В случая Атака са прави но защо подкрепят назначенията от дпс за сметка на Българите?
Тони

2013.10.24 | 13:53

32
За тези, които още не са разбрали Атака подкрепя работещи институции и работещ парламент, за да могат да се гласуват предложения като вчерашните.
niki

2013.10.24 | 13:32

31
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС

2013.10.24 | 12:37

30
Противоречало на Конституцията? - ами нали викахте, че нямало нужда от ВНС щото нямало какво да и се промена на Конституцията - ами ето ви едно нещо за променяне например. Аз се сещам и за още 2 веднага - автоматична нелегитимност на партиите на етническа основа и връщане на смъртната присъда за най-тежкото престъпление в РБ - държавната измяна - публичен разстрел!

2013.10.24 | 11:27

29
Пак си е примерил думите "Падне ли бюджета..." Бюджета няма да падне, защото с него ще се облагодетелства и АТАКА, тъй че цирка е пълен
конституция

2013.10.24 | 11:00

28
Конституция на Горната Земя Чл. 1. Горната Земя е общество на горни хора. Чл. 2. Долни хора не могат да бъдат жители на Горната Земя. Чл. 3. Горните богатства не могат да се ползват за долни цели. Чл. 4. Горната Земя е плоска. Никой на Горната Земя не може да е по-високо от друг.
Избора е шумата

2013.10.24 | 10:59

27
Някой на избори а други в шумата.Друга оправия с вас няма.На стената и до 9-то коляно мамицата ви фашистка.Всичките сте от едно родилно.

2013.10.24 | 10:59

26
КОИ РЕВАТ ПРОТИВ ЗАБРАНАТА - ЕМИЛ ВАСИЛЕВ ОТ РЗС, ВЛАДИМИР КАРОЛЕВ, СТЕФАН ГАМИЗОВ. И ДАЖЕ НАШИЯТ КОНСУЛ ТАФРОВ. КОЕ ОБЕДИНЯВА ТЕЗИ ХОРА?

2013.10.24 | 10:58

22
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НИ ПЛАШИТЕ СЪС САНКЦИИ ОТ ЕС И ВОЛЕН НЕ САМО ЩЕ СЕ РЕАБИЛИТИРА, НО ЩЕ СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН СПАСИТЕЛ! ВЧЕРА ТОЙ НАБРА ДОСТА ОДОБРЕНИЕ ОТ ХОРАТА. ГЕРБ СЪЩО, НО ВОЛЕН РЕАЛНО ИЗНЕСЕ НЕЩАТА. ЕС НЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО БЪДЕЩЕ!

2013.10.24 | 10:58

24
Болен е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ на ДЯКОНА ЛЕВСКИ не ми го хвали вьобще.

2013.10.24 | 10:58

23
Волен така си го сложи със този закон че още не го е осъзнал, скоро ще разберете какво има мв предвид ;)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини