Законови промени ще защитават купувачите на жилища "на зелено"

  • 14 август 2011 20:09

  • 2125
  • 2
Законови промени ще защитават купувачите на жилища "на зелено"
© Булфото

Потребителска организация изготви предложение за законодателни промени, които да дадат по-големи гаранции на хората, закупили жилище "на зелено".

Предложението ще бъде внесено в Министерството на икономиката следващата седмица, съобщава бТВ.

Потърпевши разказват, че все още чакат своето жилище, макар да са го платили преди години. Сезирали са съд и прокуратура, намерили са дори вариант сами да достроят сградата, но им е отказано. Въпреки многократните им опити да се срещнат със строителя, той категорично отказва, крие се и си сменя телефоните.

Застраховка за всички новопостроени жилища, които се продават "на зелено" или създаването на гаранционни фондове, така че в случаи като този, хората да получат парите си обратно - това предлагат от асоциацията "Активни потребители". Според тях това е единственият начин да се гарантира, че потребителите, които си купуват непостроени апартаменти, няма да "пият една студена вода" след една или две години.

Дори и подобни промени да бъдат приети обаче, не е ясно докога "ужилените" до момента ще гледат готовите си жилища само на картинка. Колко са хората в подобна ситуация, никой не може да изброи. Колко са недовършените или замразените обекти, точен брой също няма.

Последните данни на националната статистика обаче сочат, че въведените в експлоатация жилищни сгради през второто тримесечие на тази година са с 13% повече в сравнение с миналата. Те са най-много в областите Бургас, Варна и Стара Загора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
учуден

2011.08.15 | 11:25

2
Има ли още глупаци, които купуват на "зелено"?
3

2011.08.15 | 02:46

1
W WW. ORI GINALNI. BE --Екиип 2011/2012 г. Футбол !!!

Добави коментар

Водещи новини