Българин плашел с 10 по Рихтер заради икономически интереси

  • 22 октомври 2013 19:46

  • 3055
  • 3
Българин плашел с 10 по Рихтер заради икономически интереси
©

Прогнозата за силно земетресение в нашия регион е на българин, инженер, който няма нищо общо с Украинската сеизмологична агенция - Николай Георгиев. Той не за първи път прогнозира трусове от 10 по скалата на Рихтер", обяви проф. Емил Ботев в предаването "Лице в лице" по БТВ. Украинските сеизмолози официално опровергаха тези твърдения, потвърди той.

Според Емил Ботев Георгиев дава такава сразяваща прогноза, защото има икономически интереси като строител в Одеския край и така си урежда повече пари за проектите. "Зоната около Калиакра е наистина силно сеизмична зона, но най-силното земетресение тук може да е с магнитуд около 8 по скалата на Рихтер. От историята на трусовете по нашите земи, която е от около 200 години, а научни данни имаме сигурни данни от 120 години. За София максималния магнитуд е 6.5 по Рихтер. Има две регистрирани труса в столицата но в средата на 19 век, които наистина са нанесли сериозни щети на тогавашния град. Магнитутната скала е за енергията, която се отделя при трус - каза още професорът. Балът или интензитетът е по макросеизмична скала и мери мощността. Те са различни и не трябва да се бъркат", посочи той.

"Не може да се прогнозира земетресение от Вранча, защото там разломът е на много дълбоко и не може да бъде наблюдаван. Там максимумът на магнитута е около 7 и той се случва на няколко десетки години. Няма проблеми за нашата АЕЦ, там са взети всички мерки, за да не стане инцидент при трус. Следващото земетресение в нашия регион може да се очаква някъде около 2020 година, ако се базираме на средните данни за сеизмичната активност в нашия регион", каза още проф. Емил Ботев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3055 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вник

2013.10.24 | 13:54

3
Само ценизми и простотий ръсят,глупаците.Ейй хора,осъзнайте се!
Историята на един грбераст

2013.10.24 | 13:53

2
Здравейта казвам се Крум Усаински от Симитли :Миналата събота бях в Син Сити и там моя Ex-boyfriend Радо прашката ме запозна с една мутра по прякор-Животното.Изкарахме си много добре,Галена беше с Преслава.Хвърляхме цяла вечер салфетки и реших да отида в кенефа да си направя някой друг фотос ей така за фейса,бях пуснал и катинарче от онези мръснишките ;) по едно време докато се чекнах пред огледалото усетих как ''животното'' ме хвана за гъза и аз подскочих,много ми хареса но се направих на труден,направо го побърках,хвана ме за косата и ми навря брутално главата в тоалетната чиния-това ми хареса,обичам грубостите защото съм гербераст,после ми съблечи дънките и ми го нахака до макарите,удариха ме топли вълни ,но ми допадна,след като изпъшках той взе да ме клати здраво като разгонен бизон.След 10 минути лашкане аз стигнах до оргазъм и извиках:Само Бойко..само гербб,той се ядоса защото бил от Реформаторския блок,удари ме в бъбреците и аз се насрах,след което ми навря брутално главата навътре в дупката и пусна водата докато ме държеже затиснат в тоалетната чиния...остави ме сам с тоалетна хартия....това беше изключително преживяване и съм благодарен..обичам бруталитета,,обичам мутрите,обичам да съм специален..Обичам ГЕРБ..аз съм просто ГЕРБЕРАСТ ПЕДЕРАСТ l

2013.10.24 | 13:53

1
Чудя се как да ви рабираме!Омръзна ми от врачки и научни творения.Престанета да плашите хората.Народът е гладен.Дайте му друга храна.Стига с ваите глупости.

Добави коментар

Водещи новини