Апаши заключиха жена в банята и обраха дома й

  • 22 октомври 2013 17:49

  • 1083
  • 0
Апаши заключиха жена в банята и обраха дома й
©

Жена от град Койнаре, Плевенско, е била обрана със сила и заплаха от трима непознати. 

Месец по-късно трима нападнали 65-годишна дама през нощта, за да я оберат в дома ѝ. Полицаи от Червен бряг установили извършителите на двата грабежа, съобщиха от МВР. Установено е, че престъпленията са извършени в съучастие с 41-годишен столичанин.

Ето и историите:

На 18 май сутринта 60-годишна жителка на Койнаре съобщила в полицията, че през нощта трима са проникнали в дома на нейна родственица и със сила и заплаха отнели оттам вещи и златните ѝ накити. Преди да се оттеглят те заключили жената в една от стаите и срязали кабела на телефона.

На 11 юни 65-годишна жена от същия град била нападната към 2 часа през нощта, отново от трима непознати. Пред полицаите тя разказала, че мъжете влезли в дома ѝ, като взломили прозореца на една от стаите. Заплашили стопанката, затворили я в банята и изнесли от къщата златни накити, мобилни телефони, цифров фотоапарат, кредитни карти.

В хода на спецоперация за предотвратяване, пресичане и разкриване на грабежи на територията РУП-Червен бряг и РУП-Долни Дъбник, проведена на 16 октомври, извършителите на престъпленията са задържани.

Двамата 38-годишни мъже, единият от с. Ставерци, а другият - от Койнаре, са разпитани пред съдия. Те направили пълни самопризнания.

Работата по случая продължава. За престъпления по чл.198, ал.1 от НК е уведомена прокуратурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1083 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини