Фандъкова: Трябва по-сериозен контрол върху бежанците в частни квартири

  • 19 октомври 2013 14:27

  • 1283
  • 2
Фандъкова: Трябва по-сериозен контрол върху бежанците в частни квартири
©

Дали бежанците, които живеят в частни квартири, подлежат на контрол? Този въпрос зададе в студиото на Дарик столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

И трите центъра, в които има настанени бежанци в столицата, са препълнени, а има и много хора, които живеят при свои близки или на квартира. Сред столичани има и сериозно притеснение относно действията на бежанците около центровете, в които са настанени

"Това, което наистина е по-притеснително, са тези над 2000 души, които се намират на частни адреси и затова поставихме въпроса за един по-сериозен контрол. Трябва да се отговори дали тези хора подлежат на контрол. Повечето са сирийски семейства с деца, но има притеснения у хората по отношение на някои действия на бежанци около центровете", обясни столичният кмет.

Тя обясни, че за нея най-важен в тази ситуация е непрекъснатият контакт с хората, които живеят около центровете за бежанци, защото именно те давали предложения и решения.

„Първите притеснения на хората бяха по отношение на сигурността и здравните грижи за бежанците в центровете. Многократно заявих в предходните дни, че напрежение и проблеми в центровете се отразяват и навън. Затова от първите дни на по-сериозен натиск и притеснения на хората увеличихме охраната и екипите на общинска полиция около центровете", допълни Фандъкова.

Тя обясни, че е поискала от полицията допълнителни постове, както в центровете, така и в централната градска част, като СДВР е насочила допълнителни сили.

„В центъра на града вече има постоянни патрули около централна минерална баня, около ларгото, там където се събират повече хора. Това е превенция срещу различни проблеми", каза още столичният кмет.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1283 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.20 | 13:58

2
Пусни бежанците на квартира у вас или у Боко - лидера ти.Имате място.Хем ще ги контролирате, хем ще имат условия за живеене, подходящи за тях. Ние българите може и на студа.Това вече го помним от миналата година,когато не можахме да си платим тока,защото Герб 3,5 години ни увеличиха пенсиите.

2013.10.20 | 13:58

1
Когато "лидерът" ви обикаля като зелена муха лайнарка сега и по Европа за да се жалва и на Кр.Георгиева,че не му харесвало в България.На същия принцип обикаляше Европа и дългоухия Бениямин Натаняхо,че искал войни по света по "препоръка " на МОСАД.Че и Данчето Фъндъкова досега се спотайваше като мишка-гризана,но ,когато ОЛАФ надуши "гризванията" в Столична община, сега и Данчето "пропя в един глас".

Добави коментар

Водещи новини