ЕС: Взимането на отпечатъци за биометрични паспорти е законно

  • 17 октомври 2013 16:04

  • 1218
  • 2
ЕС: Взимането на отпечатъци за биометрични паспорти е законно
©

Взимането и съхраняването на пръстови отпечатъци при издаването на биометричен паспорт от страните в Европейския съюз е законно, пише съобщение на Съда на ЕС.

Магистратите в Брюксел постановиха, че тази мярка е нарушение на правото за лична неприкосновеност, но в същото време събраните данни предотвратяват наплива на нелегални имигранти. Съдиите разгледаха делото на германеца Михаел Шварц. Той е подал документи, но е отказал да премине през задължителната процедура. Властите на Федералната република отказали и казусът стигнал до Административния съд на Федералната република и до Съда на ЕС.

Много граждани на азиатски страни получават шенгенска виза. С помощта на документа те влизат в зоната за свободно пътуване, а после изпращат документа за самоличност на свои роднини.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1218 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.19 | 21:32

2
Това е полицейщина!Да си заврат пръстовите отпечатъци там,дето не ги огрява слънцето!Пък да намерят друг начин, да се справят с имигрантите!
Iamamoto

2013.10.19 | 21:32

1
Просто стадото трябва да се държи под контрол. От новия СССР не очаквайте нищо положително в полза на свободата на индивида....сметките са правени не от плебса, а от олигарси та този така обичан съюз работи за тях:)

Добави коментар

Водещи новини