Бойко Борисов ще посети Варна

  • 13 август 2011 09:09

  • 1478
  • 2
Бойко Борисов ще посети Варна
© интернет

В неделя той ще присъства на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2011 на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Офицерски пагони ще получат 23-ма курсанти, преминали успешно петгодишния курс на обучение по специалностите "Корабоводене за ВМС", "Корабни машини и механизми" и "Военноморски комуникационни радиотехнически системи". Първенец на випуска е курсант-мичман Николай Станев от специалност "Корабоводене за ВМС" с общ успех от курса на обучение "Отличен 5,77".

По-късно през деня премиерът Борисов ще открие обекта "Отвеждащ колектор за битови отпадъчни води за премахване на заустванията в зоната на съществуващото и перспективно ползване на водите между буна 109 и яхтено пристанище, к. к. "Св. Св. Константин и Елена".

Обектът се състои от четири канално-помпени станции и отвеждащи колектори с обща дължина 6570 м. За изграждането му от държавния бюджет целево са осигурени близо 17,5 млн. лв.

Пускането в експлоатация на съоръженията осигурява поемането и изпращането за пречистване на отпадъчни води от вилните зони на Варна "Манастирски рид" и "Северна Трака", в които живеят над 9000 души, и от курортните комплекси "Св. Константин и Елена" и "Слънчев ден", разполагащи с над 18 хил. легла.

В Деня на Варна - 15 август, министър-председателят ще се включи в литийното шествие, което ще започне от площада пред катедралния храм " Св. Успение Богородично", където ще бъде издигнат тържествено флагът на Варна.

Последвайте канала на

1478 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.08.15 | 13:48

2
МУТРАГЕНА СИ ХОДИ КЪДЕТО СИ ИСКА А НИЕ СИ БРОИМ СТОТИНКИТЕ ЗА ХЛЯБ
2eng

2011.08.14 | 21:51

1
Някой варненец (изключвайки Кирето) да е поръчвал премиер за другата седмица?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини