Орешарски: Необходими са общоевропейски усилия, за да тръгнат икономиките

  • 14 октомври 2013 15:53

  • 915
  • 6
Орешарски: Необходими са общоевропейски усилия, за да тръгнат икономиките
©

Радвам се, че отношенията между България и Хърватия се развиват добре. Оптимист съм за нашите партньорства в политически и икономически план. Ще разчитаме на доброто взаимодействие в рамките на европейския диалог. Това заяви министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на срещата си с президента на Хърватия Иво Йосипович, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът обърна специално внимание на потенциала за развитие на търговските взаимоотношения между двете страни. „Хърватските инвестиции са добре дошли в България, както и всички усилия в икономическата сфера за съвместни инициативи“, каза министър-председателят и изтъкна колко е важно да се подобрят инфраструктурните връзки между двете държави.

„Икономиката е ключов проблем за цяла Европа. Урокът от кризата е, че трябва да има по- голяма съгласуваност в политиките между всички страни-членки. Необходими са общоевропейски усилия да тръгнат икономиките по- бързо и да се преодолеят диспропорциите. Направим ли пробив в икономическото възстановяване, много други неща ще вървят по- лесно“, каза премиерът Орешарски.

Президентът Иво Йосипович благодари за подкрепата от страна на България за Хърватия както в предприсъединителния период към ЕС, така и след това. Той отбеляза, че двете държави имат общ поглед по отношение на политиката на разширяване на ЕС. Президентът изтъкна значението и на Източното партньорство. Той подчерта сходствата в някои приоритети на двете страни във вътрешнополитически план като например – икономическата стабилност, разкриването на нови работни места, борбата с корупцията. Президентът акцентира и върху проблема с прекалената бюрократизация, която затруднява конкурентноспособността. Според него изходът от кризата ще изисква реформи – както в европейски план, така и в отделните държави-членки. Президентът на Хърватия също отбеляза, че Югоизточна Европа трябва да се обвърже инфраструктурно много по- добре.

Последвайте канала на

915 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.10.15 | 08:15

6
орешарски:извинете кой беше тоя?

2013.10.15 | 08:15

5
тоя докога ще си въобразява че е някакъв премиер и, че нещо зависи от него,освен зорлем да се усмихва пред камерите и да дава глупави отговори на сериозни въпроси друго не прави т.е. влиза и излиза през задните входов.

2013.10.15 | 01:07

4
Големия финансист от целия изтеглен заем са разплатени 60 милиона повече ДДС и 80 мил към бизнеса като от 80 мил. 67 отиват в 3 фирми а познайте тия фирми под чие чадър са ... хахаах но простия народ си е прост пак ги търсете тия
КАКА

2013.10.14 | 22:07

2
нали беше отворко- експерт палиш и тръгва а сега -общоевропейско ....а преди 3/4 год казваше че криза няма..скрий се бе ....
Батко

2013.10.14 | 22:08

3
Ми, няма криза, како! Всичко е измислица, за да може всякакви тикви да дерибействат за благото на други, а и за собственото си такова!
Весо

2013.10.14 | 17:21

1
Това е човека!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини