Таня Андреева: Призовавам Фандъкова да не се държи като наблюдател

  • 13 октомври 2013 17:43

  • 4791
  • 14
Таня Андреева: Призовавам Фандъкова да не се държи като наблюдател
©

От всички пожари, които заварихме три бяха най-важните - Спешната помощ, Фонда за лечение на деца и дълговете на лечебните заведения. Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева.

Тя заяви, че в Спешната помощ не са проблем само заплатите, но и това, че не могат да спациализират. Предвижда се преоборудване на спешните центрове, закупуване на нови линейки и създаването на т.нар. регионални центрове по Спешна помощ. Те ще имат задачата бързо и на време пациентите да има достъп до лекарска помощ, уточни Андреева. Тя заяви, че ще им трябват около 20 млн. лева за тази цел и те са предвидени в бюджета за следващата година.

Трябва да спасим лечебните си заведения, защото част от тях са докарани до фалит през последните 4 години. Не ме притеснява вотът на недоверие. Положението в здравеопазването е много тежко, защото от много години нищо не се е правило там. Няма приемственост и системата е доведена до хаос. За мен е важно, когато се върна в гилдията и започна да работя с моите колеги, да имам тяхното одобрение. Работа на опозицията е да искат вотове на недоверие, уточни още тя.

Попитана дали се е разбрала да изкара мандата си до край, Андреева заяви, че не търси слава. Това, което предстои е много тежко и ще бъдат накърнени нечии интереси - няма да са доволни хората от търговете с лекарства, какво и вносителите на лекарства, също така няма да се допуска здравноосигурен пациент да доплаща в болниците. Знам, че няма да си тръгна с аплодисменти, каза още здравната министърка.

По думите й и двата екипа от ДПС и БСП са горе -долу единодушни в исканията си какво трябва да се случи в здравеопазването, подчерта още тя.

Попитана кой ще реше как да се осигуряват българите, тя заяви, че след като са готови с различните варианти те ще минат на обществено обсъждане.

Що се отнася до това, как ще приеме варианта за отмяна на забраната за пушене, тя заяви, че няма компромис, който да се приема по отношение на човешкото здраве. Тежи ми това предизборно решение, каза още тя.

На въпрос дали има опасност бежанците да внесат непознати вируси, тя отговори, че сред децата им има по-голяма честота на болни от диабет и от чревни инфекции, но те не се много по -високи, отколкото сред българската популация.

"Призовавам кмета Фандъкова да не се държи като наблюдател в тази ситуация, а да осигури като кмет на общината помещения, в който да се настаняват тези хора. Най- лесно е отстрани да се критикува. Няма да има епидемия", категорична е тя.

Последвайте канала на

4791 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2013.10.24 | 15:40

14
ИЗРОД комунистически
ss

2013.10.24 | 15:40

13
Няма такава напаст като тези.Все едно съседа ми да ми докара просяк, да го настани вкъщи, без мое знание и после да ме кара да се грижа за него.Това даже в Африка го няма.Или явно ги докараха в София, за да направят анархия и да обвинят кмета, че е виновен, и да си сложат свой и там!!
манев

2013.10.24 | 15:39

9
Абсолютно сте прав.
...

2013.10.14 | 13:09

1
Абсолютно си прав!
^_^

2013.10.24 | 15:39

12
Кошмарът герб си отива,сбогом душмани!

2013.10.24 | 15:38

7
Душманите са турците--ДПС,а тяхната подкрепа е Батака.500г.са ни тьпкали турците и още не си разбрал кои са душманите.Не те е срам''''бьлгарино''''!
Дари

2013.10.24 | 15:39

11
Тази кучк@ злобна Таня Андреева не може да е министър и то на най-хуманното министерство.От тази жена лъха само злоба,наглост и арогантност.Тази долна пач@вра не може на малкият пръст на г-жа ФАНДЪКОВА и на бившата здравна министърка Десислава Атанасова да стъпи. Оставка кучкооооо,оставка на цялото ви сганско и некадърно правителство.

2013.10.24 | 15:39

10
Fandakova v momenta se razsledva sa "koncesii' po vremeto "Borisov" i sega e byasna i hape.
АЛЛО

2013.10.24 | 15:38

8
ХОРА ФАНДЪКОВА НЕ КОМАНДВА ПАРАДА НАЛИ ГО ЗНАЕТЕ ТОВА.ОНАЗИ МУТРА БОЙКО ДЪРПА КОНЦИТЕ С SMS-ЧЕТА ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ МУ Е ТАКОВА САМО ЗАПЛАШВА КОЙТО НЕ МУ СЕ ПОДЧИНЯВА СЛЕД НЯКОЙ ДРУГ ДЕН ИЗЧЕЗВА ИЛИ ГО НАМИРАТ ДЕМЕК СЕ САМОУБИЛ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО.ОТ ФАНДЪКОВА НЕ ЗАВИСИ НИЩО ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ КМЕТА И ВСИЧКО СЕ НАРЕЖДА.

2013.10.24 | 15:37

3
Абе, смешник, кмет се сменя на избори. Фандъкова ще отвее като мисъл всяко комуне и друга корумпирана гмеж!
не син

2013.10.24 | 15:38

6
Кощунство е тази смрадлива пачавра да е министър,а още повече и на здравеопазването ! Как пък от тази гнусна коалиция не направиха едно едничко читаво назначение !

2013.10.24 | 15:38

5
Виц: Защо електората на 'АТАКА'' не могат да изкарат шофиорките курсове за категория ''C'' ''D'' и ''E'' ?Защото на за тези категории има психо тестове!!!

2013.10.24 | 15:38

4
Кифло, дотук от теб сме чули само вайкане и оценки за другите. А свърши и някоя работа. Щото това, дето е свършила Фандъкова - ти и в 2 живота не можеш го измисли, камо ли направи. Това, че червените боклуци те стовариха в министерско кресло, е и задължение за работа. И поне веднъж помислИ - ако си редом с Фандъкова на избори, в коя глуха после ще се луташ?
a koi naznachi sestra ti v zdravnata kasa ?

2013.10.14 | 13:10

2
KOLKO I DA PLJUETE PO FANDAKOVA, SOFIANCI SME DOVOLNI OT NEJA ! , ZA PERIODA OT KAKTO UPRAVLIAVA IMA MNOGO DOBAR OBLIK STOLICATA ! dori i 20 godini ne uspiahte s izmislenite si koolici da napraviat tova koeto G-JA FANDAKOVA NAPRAVI ! EDNO GOLIAMO BLAGODARIM OT IMETO NA VSICHKI SOFIANCI /dovolnite razbira se , a nedovolni vinagi shte ima / !!!!!!!! vse pak sme balgari :-)

Добави коментар

Водещи новини