Човек на Баретата е стрелецът от Ихтиман

  • 13 октомври 2013 16:02

  • 5351
  • 4
Човек на Баретата е стрелецът от Ихтиман
©

Полицията задържа криминално проявения Юлиан Зашев, който тази нощ откри стрелба и рани охранител в заведение в Ихтиман, предаде БНР.

Цяла нощ продължава преследването на органите на реда и 38-годишния Юлиан Зашев, който след полунощ открива огън в заведение в Ихтиман, прострелва охранител, а в опита си да избяга стреля срещу полицаите. Отряд за борба с тероризма се включва в гонката, завършила на километри от Ихтиман в село Живково, казва главният секретар комисар Светлозар Лазаров.

"При пристигане на място, са извършени заградителни мероприятия, блокирано е това цялото каре от къщи, около 10 къщи и са предприети мерки лицето да не може да напусне района. Лицето неколкократно е произвело изстрели срещу полицаите, които са го преследвали. Колегите са залягали. На място служителите на специализирания екип за борба с тероризма, съгласно дадените от мен указания, започват претърсвания къща по къща, плевня по плевня и до последния момент спазиха указанията лицето да бъде задържано живо и здраво. При задържането е оказал съпротива. Същият е без драскотина и е предаден на разследващите органи", заяви Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Юлиан Зашев е познат на полицията и има регистрации за опит за убийство, телесни повреди, криминалистически регистрации, получавана е информация, че е свързан с организираната престъпност.Зашев е сочен за човек на Златко Баретата и беше подсъдим заедно с него по делото, в което Златомир Иванов отговаря като тартор на групата за наркоразпространение "Фирмата". На първа инстанция Зашев беше оправдан. Наскоро 38-годишният мъж излезе от ареста заради обвинение в предумишлено убийство. "Доколкото разбирам, е участвал в наказателни бригади за разчистване на наркопазара. Преди няколко месеца е излязъл от затвора", каза Светлозар Лазаров.

Мъжът е задържан в следствения арест, като може да му бъде предявено обвинение за умишлено убийство на повече от едно лице и едно, от които е полицейски служител, извършено при условията на опасен рецидив.

Последвайте канала на

5351 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ррррр

2013.10.14 | 11:29

4
Такива трябва при престрелката да ги застрелват " без да искат" ,защото сега ще започнат едни съдебни дела и току се окаже ,че е невинен.

2013.10.14 | 10:57

3
ако ти тикнат един пистолет и те застрелят,пък после кажат,че е било престрелка
неук

2013.10.14 | 10:56

1
Неук съм, но нека някой обясни как ще се повдига обвинение за убийство без да е извършено такова? Обвинение за опит за убийство може да се повдига, но не и предумишлено, защото се съмнявам, че е познавал преследващите го, още по-малко се е подготвял за преследване с полицаи.
хаа

2013.10.14 | 10:57

2
не е нужно да ги е познавал по име, достатъчно е психически да е бил готов (съгласен) с убийството на 2 или повече лица. В противен случай ще е по непредпазливост а мисля че ще се съгласиш че няма как да се целиш в главата на някого и после да кажеш че случайно си го убил :D

Добави коментар

Водещи новини