Меркел на път да направи коалиция със Зелените

  • 11 октомври 2013 07:40

  • 951
  • 0
Меркел на път да направи коалиция със Зелените
©

В Берлин опцията за формиране на черно-зелена коалиция все още е отворена и Зелените продължават да преговарят със съюза на християндемократите християнсоциалистите. Това говори за сериозна ангажираност и за едно жизнеспособно правителство- както и за тактика срещу Германската социалдемократическа партия.

Сондирането продължава. Дали в крайна сметка ще се наложат привържениците на черно-зелената коалиция, все още не е ясно, коментира германското списание „Фокус”.

Но е ясно, че разговорите, които се проведоха този четвъртък, бяха много повече от едно символично и формално събитие. И трите страни на масата за преговори знаеха, че е важно да се формира стабилно правителство. На всичко участници също така бе ясно, че между ХДС/ХСС и Зелените не съществува себеподразбиращо се взаимодействие, да не говорим за желана коалиция. Следователно, в крайна сметка става въпрос за това внимателно да се проучи кое обединение би било по-устойчиво.

В почти всички политически сфери ще трябва да се търси компромис. Разбираемо е, че пътят на Зелените към лагера на канцлера е по-широк от този на социалдемократите.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини