Тийнейджър пил вода до смърт

  • 10 октомври 2013 15:21

  • 2831
  • 1
Тийнейджър пил вода до смърт
©

16-годишен тийнейджър от тайландската провинция Сонгкла почина, след като започнал да пие по 18 литра вода на ден. Негова наставница му казала, че това ще му помогне да изгони бесовете си, съобщава Bangkok Post.

Младежът, чието име не се посочва, посещавал вегетариански кръжок по медитация, ръководен от 36-годишната Кончана Тхамвонгса. Жената настоятелно препоръчвала на учениците си ежедневно да пият по 18 литра вода, за да изчистят по най-добрия начин организма си от бесовете, пише inews.bg.

Последвал съвета на наставницата, младият човек скоро починал, а братът му близнак попаднал в реанимацията. За щастие вторият младеж бил спасен. Животът му вече е извън опасност.

Наставницата на момчетата още не е получила никакви обвинения. Лекарите предупреждават за опасността от прекомерната употреба на вода. Те съветват да се изпиват не повече от 1-2 литра течности, или 6-8 чаши на ден. И 6-8 литра вода на денонощие са прекалено много, да не говорим за 18.

Дори спортистите, които обилно се потят, не изпиват наведнъж повече от един литър, за да не нарушат нивото на натрий в организма. В противен случай може да се стигне до главоболие, гърчове, пневмония и дори мозъчен оток, който може да доведе до смърт.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Васко

2014.05.05 | 18:12

1
Ами... естествен подбор. Идиотите си заминават рано, за да не предават идиотизма на следващите поколения.

Добави коментар

Водещи новини