Пуснаха под парична гаранция задържаните при операция "Палките"

  • 12 август 2011 14:57

  • 1407
  • 1
Пуснаха под парична гаранция задържаните при операция "Палките"
© Булфото

Окръжният съд в Пазарджик промени мерките за неотклонение на 8 от задържаните при полицейска операция "Палките" от "задържане под стража" в "парична гаранция".

Това съобщава за Радио "Фокус"-Пазарджик Маринела Георгиева от администрацията на съда.

За 7 от обвиняемите мярката е "парична гаранция" в размер на 3000 лв., а по отношение на осмия - 2000 лв. Магистратите уважиха исканията на задържаните, които са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група и вземане на подкупи.

Съдът констатира, че от момента на първоначалното вземане на мярката за неотклонение на 11. 06. 2011 год. до настоящия момент разследващите органи не са извършили нито едно процесуално следствено действие. Съдът счете, че въпреки че е налице обоснованото предположение обвиняемите да са извършили вмененото им престъпление, нe е налице реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

На този етап обвиняемите нямат възможност по какъвто и да било начин да затруднят разследването, укривайки доказателства или да манипулират доказателства.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба или частен протест в 3-дневен срок от днес пред Апелативен съд гр.Пловдив.

При постъпване на жалба или протест делото са насрочва за разглеждане пред Апелативен съд гр.Пловдив на 18.08.2011 год. от 10.00 ч.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
владо

2011.08.15 | 21:47

1
По скоро трябва да се оповести ,ако съда остави някой зад решетките, а не че са ги пуснали?! Те от 20 год. само това правят - пускат престъпниците и престъпните ,продажни политици с или без аргументи!Всички знаят кои са братя Маргини,братя Галеви,Златко Баретата и т.н. - само бълг. съд не знае - това на какво ви намирисва! Дори и момче от улицата ще ви каже,че тая работа много намирисва . Все 1 и същи аргумент - нямало доказателства? От Франция им докараха 70 тома доказателства по случая с убийството на Балтов - но за съда пак такива липсваха - добре,че стана международен скандал та ги осъдиха!Нещата са от ясни по - ясни - парите под масата и ниския морал си личат отдалеч - иначе няма как да оставиш автоапаш с 10 висящи дела извън затвора!Отдавна всички знаем, а и навън също, че проблема с мафиотите и организираната престъпност е основно в съда, нооооооо Оня отгоре гледа и всики ще си получи заслуженото!

Добави коментар

Водещи новини