Разбиха група крадци на автомобили

  • 12 август 2011 14:47

  • 1146
  • 0
Разбиха група крадци на автомобили
© Булфото

Четрима души, съпричастни към извършването на поредица от кражби на територията на общините Благоевград, Разлог и Симитли, задържаха служители на Второ Районно управление в в областния град. От няколко дни криминалистите от областния град са насочили усилията към разкриването на зачестилите напоследък кражби от моторни превозни средства, съобщиха от полицейската дирекция.

Анализът на регистрираните посегателства сочи, че извършителите на кражбите са били няколко и са отнемали предимно акумулатори, СD-та, горива и масла от различни транспортни средства, включително и кранове. В резултат на оперативно-издирвателни и други мероприятия полицейските служители откриват три лица от Благоевград и село Брежани, община Симитли, които са извършвали посегателства и кражби от множество автомобили.

В хода на проверките е установено, че крадените части и гориво от МПС се съхраняват в дома на четвърто лице от село Брежани, което по предварителна информация е и поръчител на голяма част от посегателствата. При извършването на процесуално-следствени действия в дома на 55-годишен мъж с иницилаи К.К. от с. Брежани са открити пластмасови туби с 80 литра трансмисионно масло и 118 литра дизелово гориво, 1 панел за СD, 1 акумулатор.

В друга къща в село Брежани, където е живеел и единия от извършителите, са открити части от МПС и инструменти, които също са били обект на престъпление. По случаите в Районното управление на МВР в Благоевград са образувани досъдебни полицейски производства.

Последвайте канала на

1146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини