Деветашката пещера с 35 хил. лв. постъпления от туристи

  • 09 октомври 2013 19:16

  • 1618
  • 1
Деветашката пещера с 35 хил. лв. постъпления от туристи
© Булфото

Близо 35 хил. лв. са постъпили в хазната на община Ловеч от посещенията на Деветашката пещера през третото тримесечие на тази година. Това стана ясно след отчет на дейността на общинското звено "Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност".

Според зам. -кмета на общината Пламен Петков приоритет е пещерата да се превърне в едно от предпочитаните места за посещение от туристите. По думите му именно поради тази причина в момента там се извършват ремонтни дейности. С реализирането му достъпът до забележителността ще стане много по-лесен, пише "Новинар".

Очаква се до края на седмицата по моста, водещ към пещерата, да могат да преминават и инвалидни колички. Ще бъде изграден и дървен парапет. Петков обясни, че общината е отправила и искане чрез областния управител до Министерството на земеделието и храните да й бъдат предоставени 100 декара земя, на която да бъдат изградени места за охрана, паркинги, тоалетни и др.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1618 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.10 | 10:06

1
А, да видим сега какво ще направите ! Защото положението там мизерно ! Моста дето го построиха от продукцията " непобедимите " е с 60см по-висок нивото на пътя. И вместо просто стъпало сте наслагали някакви касетки !

Добави коментар

Водещи новини