Миков: Чиновниците, отговарящи за бежанците, да почнат да си вършат работата

  • 09 октомври 2013 11:37

  • 1689
  • 7
Миков: Чиновниците, отговарящи за бежанците, да почнат да си вършат работата
©

Хубаво е, че темата за бежанците влезе в днешните дебати. Пред 42-то Народно събрание е поставен въпроса дали България иска да денонсира Международната конвенция за бежанците. Отговорът на този въпрос трябва да си го даде всеки депутат, когато спекулира с тази тема.

Това обяви от парламентарната трибуна председателят на НС Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на днешните дебати за затварянето на границата с Турция и Гърция. Много е лесно да се говори и да се дебатира по темата за бежанската вълна, когато не си застрашен от нея. Днес от тук трябва да прозвучи едно ясно послание. Всички служители на службите по миграция, агенции за бежанци, всички чиновници, които са получавали пари за тази дейност, трябва да почнат да си вършат работата.  Политическите разговори са едно, работата е друго, категоричен беше Миков. 

Другият голям въпрос е дали България, като страна, трябва да признае, че няма капацитет да се справи с 6 000 души бежанци? Имаме ли този капацитет или да кажем, че не можем да се справим? Аз съм убеден, че България може да се справи с бежанската вълна. Както го е направила преди 100 години с арменците. Тогава не е имало агенции и служби за бежанците. Не е имало бюджет за бежанците, но ние сме успели да решим този проблем. Решението на днешната криза се крие в единството на политическите сили. Ние трябва да изразяваме единна позиция по тази тема, категоричен беше Миков. Имаме 264 общини, не може ли всяка община да приеме по едно или две семейства с малки деца, запита риторично той.

Много е хубаво да има служби. ДАНС, НСО, НРС, когато няма предизвикателства за сигурността. Когато има предизвикателства, казваме – има проблем. В никакъв случай не бива да стигаме до това решение, което води денонсиране на една конвенция, която почива на Хартата за човешките права, заяви Миков. Нелегални бежанци могат да проникват през всички граници. България има задача да охранява 1300-километрова граница на ЕС. Питам народните представители, ако затворим границите и утре на Черноморската граница се случи нещо такова, каквото се случи на италианската граница. Сега всичките ги направили бежанци посмъртно, моля ви се, за да измият срама, допълни той.

Като НС трябва да положим усилия в спешен порядък да транспонираме поне два акта. Директива 2011 95 относно стандартите за определяне за международна закрила и Директива 2013 33 за стандарти за приемане на кандидати за международна закрила. Само така ще можем да отговорим на историческото наследство, което нашите деди са оставили. За арменците, за имигрантите от Съветска Русия, завърши председателят на Народното събрание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1689 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.10.11 | 12:58

7
Заглавието доказа че коалицията не знаят какво и как да работят.Боико пак ги разби.
Един от многото

2013.10.09 | 20:24

6
ГЕРБ=ДПС=БСП=ГЕРБ=БСП=ДПС=ГЕРБ

2013.10.09 | 20:24

5
Мен не ме интересува Пеевски, Меевски! Интересува ме, че има депутати, които са избрани, които получават пари, които трошат държавни пари и трябва да работят. Да се оправят с политически действия, а не с фейсбуци, детски игри от сорта на дай си ме куклите, на си ти парцалките, да се сърдят и само да бойкотират! Който не му изнася, да се изнася! Ама, не- избран си и ще работиш. Никой не те е карал насила да си там! Или някои, може би? Тогава- какъв е смисъла от тиквени партии??? И от тиквени избиратели?
Сакат да ручат

2013.10.09 | 20:24

4
Къде живее тоя да му ги изпращат да ги гледа у тях?

2013.10.09 | 16:34

3
ГЕРБ няма авторитет, за да участва в решаване на кризата. Питам тази "интелигенция", която е гласувала за Бойко дали се чувства комфортно...!?!?
Калев

2013.10.09 | 16:34

2
1000 лв- за бежанците !? Майка ми е учител 28 години и взима 650 лв нето ! смърт за циганите, които идват на безплатен обяд.
Гост

2013.10.09 | 16:31

1
Миков, не е коректно да размажеш фекалии по стените на тоалетната и да изискваш чистачките да си вършат работата качествено, както обичайно го правят! Причината - това е нарушение на правилата, нещо извънредно и вместо да установиш виновниците, прехвърляш последствията върху невинните!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини